Quantcast

Pasieniečiams įkliuvo ukrainietis, kurio pase – suklastoti dviejų šalių sienos kirtimo spaudai

  • Teksto dydis:

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė į Kijevą vykusį Ukrainos pilietį, kurio pase, įtariama, aptikti suklastoti dviejų šalių sienos kirtimo spaudai. Užsienietį VSAT pareigūnai uždarė į areštinę, o vėliau teismas leido jį suimti.

Penktadienį po pietų VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pareigūnai patikrino reisu į Ukrainos sostinę Kijevą ketinusių vykti keleivių dokumentus.

Kontrolės metu pasieniečiams įtarimų sukėlė 38-erių Ukrainos piliečio pateiktas pasas. Atlikus detalią dokumento patikrą paaiškėjo, kad jame esantys Čekijos ir Danijos sienos kirtimo spaudai, įtariama, yra klastotės.

VSAT pareigūnai neleido ukrainiečiui tęsti kelionės ir po apklausos vyrą uždarė į areštinę. Savaitgalį Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmuose vykusio posėdžio metu užsienietį leista suimti mėnesiui.

Dėl spaudų suklastojimo VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Jį kontroliuoja Vilniaus apylinkės prokuratūra. Už tokį nusikaltimą užsieniečiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių