Quantcast

Pasieniečiams įkliuvo klastotėmis apsirūpinęs kinas: pažeidė sieną su Baltarusija

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė Kinijos pilietį, kuris neteisėtai į Lietuvą pateko iš Baltarusijos. Užsienietis turėjo, įtariama, suklastotus kinišką vairuotojo pažymėjimą ir leidimą gyventi Vokietijoje.

Šeštadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai užfiksavo sienos pažeidimą. Vilniaus rajono Pilkapių kaimo prieigose vienas asmuo Baltarusijos pusėje perlipo apsauginę tvorą ir priėjęs prie sienos linijos kirto ją į Lietuvos pusę. Čia jis irgi perlipo apsauginę tvorą ir nuskubėjo į šalies gilumą.

Buvo organizuota paieška, kurioje dalyvavo ir VSAT patruliai, ir kinologai su tarnybiniais šunimis. Netoli pažeidimo vietos pasieniečiai sulaikė įtartiną vyrą, kuris prisipažino neteisėtai kirtęs valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą. Savo šalies paso jis neturėjo. Pirminiais duomenimis, tai gali būti 26-erių Kinijos pilietis.

Be to, užsienietis VSAT pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotus kinišką vairuotojo pažymėjimą ir leidimą gyventi Vokietijoje. Užsieniečio teigimu, jo kelionės tikslas buvo Švedija.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo bei dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į areštinę uždarytam kinui dėl neteisėto sienos perėjimo gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Dėl dokumentų klastočių baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

Sekmadienį Vilniaus apylinkės teismas leido kiną suimti 3 mėnesiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Kas čia darosi, kad pradėjo plaukti visokio plauko veikėjų? Sienos kiauros neapsaugo ir daroso nejauku, landžioja kas nori

Anonimas

Anonimas portretas
ale kas per tvoros jai sugeba azijatai perlipt,reikia tokiu tvoru kaip amerikoj su meksika pastatytos,sesi metrai aukscio
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių