Quantcast

Parduotuvės tualete rasto negyvo vyro žmona: šito taip nepaliksime

Praėjus daugiau nei savaitei po to, kai Vilniuje, prekybos centre „Iki“ esančiame tualete, buvo rastas dingusio P. M. lavonas, kurio niekas nepastebėjo 12 dienų, žmona sako neketinanti nuleisti rankų. Veiksmų ėmėsi ir už patalpų tikrinimą atsakinga saugos tarnyba „GRIFS AG“.

Rankų nenuleis

„Šito mes taip nepaliksime“, – trečiadienį portalo kauno.diena.lt žurnalistams sakė vyro netekties skausmą išgyvenanti Julija.

Kovo 13-ąją, kai Vilniuje, Mindaugo gatvėje, esančiame prekybos centre „Iki“ buvo rastas vasario pabaigoje dingusio P. M. kūnas, žmona, tądien kalbėdama su žurnalistais, neslėpė nuostabos, kad jos vyro lavonas čia išgulėjo 12 dienų. Julijos teigimu, neskubėta reaguoti net tada, kai sulaukusi informacijos, kad P. M. šioje vietoje buvo pastebėtas mėnesio pradžioje, kovo 10-ąją ji nuvyko į prekybos centrą ir apsaugininkų prašė parodyti vaizdo stebėjimo kamerų įrašus.

Šito mes taip nepaliksime.

„Su mumis apsaugos darbuotoja išvis nenorėjo kalbėtis – mus stumdė, keikėsi, sakė, kad tuoj iškvies policiją, nes negali mūsų čia įleisti. Pasakiau jai: „Dingo žmogus, supraskite, mums reikia pamatyti vaizdo stebėjimo kamerų įrašus.“ Bet ji užsidarė. Pasakiau jai: „Gerai, atvažiuosime su policija“, – detalizavo pašnekovė.

Į prekybos centrą atvykus su pareigūnais, moters teigimu, pagaliau buvo peržiūrėti čia esančių vaizdo stebėjimo kamerų įrašai, kuriuose matyti, kaip P. M. kovo 1-ąją nueina į tualeto patalpą ir iš jos neišeina.

Iškart po to, norėdami apžiūrėti įvykio vietą, pareigūnai kvietė ugniagesius, kad šie atidarytų duris ir padėtų patekti į tualeto patalpą, kurioje, kaip spėta, yra lavonas. Įtarimai pasitvirtino – viduje buvo rastas vyro kūnas, atvykę medikai konstatavo P. M. mirtį.

Pasak Julijos, P. M. palaikai buvo suirę tiek, kad artimieji negalėjo su mirusiuoju atsisveikinti – kūną turėjo kremuoti.

Atliko patikrinimą

Praėjus daugiau nei savaitei po šiurpių radybų portalas kauno.diena.lt dar kartą susisiekė su saugos tarnybos „GRIFS AG“, atsakingos už tualeto patalpų šiame prekybos centre tikrinimą, atstove Rūta Juodeike. Ji teigė, kad iškart po įvykio buvo pradėtas vidinis patikrinimas aplinkybėms ir darbuotojo veiksmams nustatyti.

„Minučių tikslumu keturioms dienoms buvo sudaryta visa chronologija. Buvo vertinami darbuotojo veiksmai – ar jis elgėsi pagal nustatytas vidaus taisykles ir procedūras, ir panašiai“, – vardijo pašnekovė.

Buvo vertinami darbuotojo veiksmai – ar jis elgėsi pagal nustatytas vidaus taisykles ir procedūras, ir panašiai.

Paklausta, kas paaiškėjo atlikus numatytus veiksmus, R. Juodeikė teigė kol kas negalinti komentuoti plačiau, nes tai, jos žodžiais tariant, šiek tiek susiję su tam tikromis ikiteisminio tyrimo detalėmis. „Manau, kad po kažkurio laiko galėsiu drąsiai apie tai kalbėti. Policijos pareigūnų teiravomės, kiek galėtų užtrukti tyrimas, mūsų numanymu, jis turėtų užtrukti savaitę ar dvi“, – kalbėjo „GRIFS AG“ atstovė.

Anksčiau R. Juodeikė sakė, kad tualeto patalpos, kuriose buvo rastas P. M. lavonas, nuo kovo 1 dienos buvo nenaudojamos dėl sugedusios tualeto įrangos. Todėl prekybos centro lankytojams siūlyta naudotis neįgaliesiems skirtu tualetu. Pasak pašnekovės, kad žmogus patektų į tualeto patalpą, turi pereiti neilgą holą. O jis esą taip pat buvo užtvertas STOP juosta.

„Nežinau, kodėl tas asmuo, matydamas, jog ten patekti negalima, pateko. Atsitiko, kaip atsitiko. Praėjo šitiek laiko ir jį tik tada surado. Kol kas matome taip, bet laukiame, kokios bus policijos įžvalgos ir tyrimo išvados“, – teigė ji.

Dingo vasario pabaigoje

Primename, kad kovo 13 d. apie 12 val. 1988 metais gimusio P. M. lavonas buvo rastas Vilniuje, Mindaugo gatvėje esančio prekybos centro tualete.

„Pagal pirminę informaciją, kūnas – be smurto žymių“, – teigė Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Kol kas jis neperkvalifikuotas.

Informacija apie tai, kad P. M. dingo, buvo dalijamasi socialiniuose tinkluose.

„Vasario 28 dieną dingo mano vyras P. M. Paskutinį kartą telefonu kalbėjome apie 18 val. vakaro, sakė, kad važiuoja namo. Daugiau į skambučius neatsiliepė – telefonas išjungtas jau porą dienų. Policijai pranešėme, į ligonines skambinome – jokių žinių“, – rašyta feisbuke.

Taip pat teigta, kad vyras paskutinį kartą matytas ir užfiksuotas kovo 1 d. Vilniaus stotyje, Geležinkelio gatvėje, apie 18.30 val. Tačiau namo taip ir negrįžo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elvyra

Elvyra portretas
Kokia nesąmonė! Tam, kad atidaryti tualeto duris, reikia kviesti ugniagesius!!! Apsaugos darbuotojas privalo tureti raktus nuo visu patalpų!!!

Paf

Paf portretas
Numirė nuo narko perdozavimo. Ir boba ką į teismą paduos? Narkodylerius?

Pf to Įdomu

Pf to Įdomu portretas
Todėl jie ir yra ekspertai, nes to mokosi ir praktikuojasi ilgus metus. Iš išorinių požymių, audinių, kaulų būklės gali nustatyti smurto žymes. Ir ką jūs čia lyginat su žmonos pastebėjimais, tarsi ji žinotų, kaip tos smurto žymės ant pabuvusio lavono atrodo. Savaime suprantama, kad 12 dienų įprastom sąlygom stovėjęs lavonas netinka laidoti atviram karste, užtat ir negalėjo ''atsisveikinti''.
VISI KOMENTARAI 97

Galerijos

Daugiau straipsnių