Quantcast

Pagrobimą mačiusio vaiko mama: kaukėtas vyras mergaitę įkišo į bagažinę

Trečiadienio vakarą Lietuvą sukrėtė žinia apie Vilniuje galimai pagrobtą mergaitę. Mergaitės pagrobimą mačiusio vaiko mama portalui lrt.lt teigė, kad tai įvyko jos vaiko akivaizdoje.

„Ji bandė priešintis, bandė rėkti. Įkišo ją į bagažinę, užklijavo burną ir viskas. Ir sakė, kad nuvažiavo gilyn“, – komentavo įvykį mačiusio berniuko mama Rūta.

Pasak jos, vakare jos vaikas kartu su dar 4 bendraamžiais ėjo pasivaikščioti iki Televizijos bokšto, kada link jų pradėjo artėti automobilis.

Tada automobilis pradėjo greitėti,o  berniukai pradėjo bėgti. Anot moters, automobilis sustojo prie pat vaikų žaidimų aikštelės, kur ant supynių suposi viena mergaitė

„Iš automobilio išlipo vyriškis su kauke ir tą mergaitę pagrobė. Tuomet berniukas iš karto paskambino policijai“, – lrt.lt pasakojo Rūta.

Priminsime, kad policija paskelbė, jog apie 19 val. 14 min. gautas pranešimas, jog Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, į nenustatytos markės automobilį (sidabrinės ar geltonos) užsienietiškais numeriais galimai buvo įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.

Policija prašo pastebėjus minėtą automobilį ar įtartinus asmenis nedelsiant apie tai pranešti telefonu 112. Taip pat tėvų, kurie neturi duomenų, kur yra jų vaikai, prašoma kuo skubiau paskambinti 112.

„Neturime informacijos iš tėvų, kad būtų negrįžęs panašaus amžiaus vaikas“, – rašoma Lietuvos policijos „Facebook“ paskyroje.

Portalas delfi.lt rašo, kad vėlų vakarą į policiją paskambinusi moteris pasakė, jog matė pagrobimą. Apie 22.50 val. ji dar buvo apklausiama.

Policija: tikrinamos visos versijos

Policija praneša tikrinanti visas galimas versijas, trečiadienio vakarą gavusi pranešimą, jog buvo pagrobta mergaitė.

„Pareigūnai toliau intensyviai dirba, darome viską, ką galime, tikriname visas galimas versijas“, – vėlų trečiadienio vakarą paskelbė policija.

Pareigūnai savo laukiantys iš žmonių bet kokios su įvykiu susijusios informacijos, žada informuoti visuomenę nedelsiant, kai tik mergaitė bus surasta.

Policija taip pat sako, kad socialiniuose tinkluose apie įvykį sklando daug netikrų gandų.

Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS sakė, kad kol kas niekas tokio amžiaus vaiko nėra pasigedęs, operacija kol kas vyksta Vilniuje.

Sostinės policijos atstovė patvirtino, jog yra apklaustas apie įvykį Bendrajam pagalbos centrui paskambinęs pranešėjas, taip pat tikrinamos ir socialiniuose tinkluose skelbiamos versijos.

Policija jau apklausė keturis galimus liudininkus

Dėl galbūt pagrobtos mergaitės policija jau apklausė keturis galimus liudininkus, tarp jų – du berniukai, moteris bei vyras.

„Tai yra du berniukai, kurie pateikė informaciją pranešėjui, ir moteris. Pranešėjas yra vyras, kuris irgi yra apklausiamas“, – BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

„Dar dirbama su jais, kol kas keturi žmonės, bet tai nereiškia, kad tik tiek nuveikta policijos. Policija tikrina visus pranešimus, kurie ją pasiekia“, – teigė ji.

Policijos atstovė teigė, kad visuomenė labai aktyviai teikia informaciją, tad liudininkų daugėja.

„Pareigūnai dirba visame mieste, liudininkų jau gali būti ir daugiau, jų daugėja, nes labai aktyviai visuomenė teikia informaciją“, – sakė J. Samorokovskaja

Po vidurnakčio ir toliau tęsiama trečiadienio vakarą sostinės Karoliniškių mikrorajone galbūt pagrobtos mergaitės paieška.

„Bendradarbiaujama su kitomis apskritimis vykdant policines priemones“, – teigė J. Samorokovskaja.

Ji taip pat teigė, kad ieškant mergaitės bendradarbiaujama su Valstybės sienos apsaugos tarnyba, Vilniaus miesto savivaldybe, Vaiko teisių apsaugos tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jj

Jj portretas
Kur vaiko tevai? Mergaites nuotrauka? Vardas pasvarde? Kaip ir kitu dingusiu zmoniu, cia kaip is oro dingo mergaite. Be jokiu jos duomenu

Donatas

Donatas portretas
Galvas kapot tokiem išgamom!!! Kaip pikta negaliu!!! Kameros skirtos greičio viršijimui matuoti turėtų būti pakeistos į bet kokio judėjimo išsamų fiksavimą, kad tiesiogiai duotų signalą teisėtvarkai užfiksavus bet kokį įvykį. O mūsų policija tik ieško lengvų nusikaltėlių, priedui prie algos gauti už pasiektus rezultatus dėl uždarytų bilų! Keisti konstituciją pats laikas būtų ir pasiklauskite savęs kas yra blogis ir kas yra niekis! Žmonės tokias žinias turėtų gauti iškarto per visus įmanomus prieigos taškus! Rajonas turėtų būti uždarytas civilių pajėgomis blokuojant visus kelius aplinkui! Policija su sraigtasparniais ir su specialiu būriu ir savanoriais ir šauliais iššukuoti teritoriją, o pagavus nusikaltėlį už tokius nusikaltimus viešai nukankinti, surinkti informaciją apie sėbrus, visus suluošinti, ir sukapoti į mažus gabaliukus!!!!!!!!!!!

Nu

Nu  portretas
Jau kaip ir padaryta vadinamo nusikaltelio nuotrauka, tik jis su kauke buvo, kaip cia teigiama. Idomu, kaip berniukai isidemejo veido bruozus per kauke??
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių