Quantcast

Paauglio tėtis apie dingusio sūnaus paieškas: dalis versijų – melagingos

  • Teksto dydis:

Vilniuje trečią parą tęsiama dingusio penkiolikmečio Mykolo Davidonio paieška. Prie policijos prisidėjo Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai, narai, tėvų į pagalbą kviečiami savanoriai. Vakar paieškas ir situaciją komentavo dingusio paauglio tėvas Mindaugas Davidonis.

– Versijų – ne viena. Viena jų, kurią šioje vietoje tikriname, – ieškome palei upę, komandomis skirstomės ir einame pakrantėmis. Nors išplaukusios trys gelbėtojų priešgaisrinės valtys, bet, su jais kalbėjau, yra prasmės eiti ir krantu, nes iš vandens kitaip matosi. Versijų yra ir daugiau, kurias tikrina policija. Ne visas versijas žinau, nes nespėju tikrinti informacijos.

– Neatmetate, kad tai galėjo būti ne tik nelaimingas atsitikimas?

– Visą laiką gali būti taip, nieko tiksliai nežinome. Kol kas jokios versijos neatmetamos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Gal pavyko surasti dalykų, kurie atskleistų daugiau informacijos?

– Ne. Buvo rasti tam tikri jo daiktai, bet daugiau nieko. 

– Tęsiate paieškas. Ar bus naujų lokacijų, kiek žmonių prisijungia?

– Žmonių prisijungia daug. Ačiū visiems. Ir šauliams, ir Raudonajam Kryžiui, Pietų-IV, K9. Iš Pagėgių kinologas naktį atvažiavo su šuniu.

Labai dėkoju visuomenei, kad tokie aktyvus ir padeda. Ačiū šauliams, VST pareigūnams, ugniagesiams.

– Buvo lyg ir žinių, kad jis galėjo būti pamatytas.

– Buvo, bet negaliu komentuoti. Visos versijos tikrinamos, dalis jų – melagingos. Viską sutikrinti reikia laiko, kol kas nieko negaliu pakomentuoti.

Policijos rėmėjas dalijosi, kad tikrino dalį nuo Lazdynų link Vingio parko. Pažymėjo, kad ieškoti upėje sudėtingiau nei ežere, nes situaciją sunkina srovė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Renaldas Žekonis taip pat pakomentavo situaciją ir kokių veiksmų imasi.

– Paieška tęsiama maksimaliomis pastangomis, kiek galime leisti savo pareigūnų. Skiriame visus, kurie gali prisidėti. Labai dėkoju visuomenei, kad tokie aktyvus ir padeda. Ačiū šauliams, VST pareigūnams, ugniagesiams.

– Ar yra siūlo galas, versijų?

– Versija – viena. Tačiau, kol nėra konkretesnės informacijos, nenoriu detalizuoti. Kaip matote, dirbame su informacija dėl fizinės paieškos, ieškome, tolstame nuo daiktų radimo vietos prieš srovę ir pasroviui. Ieškosime tol, kol bus galimybė ir tikimybė atlikti paieškas sėkmingai.

– Šeima neatmeta, kad tai gali būti ir užpuolimo atvejis. Ar yra versijų, kurias griežtai atmetate?

– Yra ne viena versija, informacijos yra įvairios. Ji atkeliauja ir iš visuomenės narių periodiškai, ją tikriname, dirbame keliomis versijomis. Kai kas nors bus aiškiau, būtinai pateiksime.

– Ar pagrindinės paieškos tęsiamos prie vandens?

– Kol kas taip. Fiziškai dirbame pagal informaciją, kurią turime, nes daiktai rasti prie vandens. Tačiau tikriname ir kitas versijas, naudodami kitas darbo priemones ir būdus.

– Ar yra kokios naudingos informacijos iš žmonių, su kuriais paskutiniais vaikinas bendravo?

– Su draugais bendraujama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Jokie žodžiai nepalengvins tėvų skausmo, todėl tik noriu palinkėti jiems stiprybės.... Taip versijų daug, tik man asmeniškai nerimą kelia dar viena nepaliesta versija. Ar nekeista, kad jaunuolio tragedija sutampa su kitais įvykiais Lietuvoje... Nes kai nutinka tokia skaudi nelaimė žmonių jausmai ir skausmas tampa nukreipti į kitą pusę. Amerikoje visuomet tam tikru metu staiga atsirasdavo koks nors Scott Peterson arba D.C. sniper... valdžios interesai visuomet buvo aukščiau už žmonių. Tikėkimės kad berniukas bus surastas... nusikaltimo dalyviai išaiškinti... tikėkimės tėvam užteks stiprybės visa tai ištveri ir nepalūžti. Visi Lietuvoje gyvena jų skausmu. Saugokime savo vaikus, nuo tų kas juos supa kasdieną.

Janė

Janė portretas
Koki čia visi ekspertai.Sėkmės jums ir ištvermės tėveliai ieškant.

tevui

tevui portretas
susitaikyk-isplauke i kursiu marias-kur tavo akys anksciau buvo,,teveli,,
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių