Quantcast

Paaiškėjo: tas pats 15-metis padėjo sprogmenis ir mokykloje, ir daugiabutyje

15-mečio paauglio palikta cheminė medžiaga sukėlė sprogimą ir Vilniaus mokykloje, ir Lazdynų daugiabučio namo laiptinėje, trečiadienį pranešė policija.

Pasak policijos, antradienį, 10.16 val. Vilniuje, Justiniškių gatvėje mokyklos Levo Karsavino laiptinėje tris butelius su neaiškia chemine medžiaga palikęs paauglys, kaip vėliau nustatė pareigūnai, buvo 15-metis kitos mokyklos moksleivis.

Vienas iš paliktų butelių sprogo, likusius butelius išsivežė antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, bus atlikta buteliuose esančių cheminių medžiagų analizė.

Ugniagesiai su prietaisu patikrino medžiagą iš vieno butelio ir nustatė, kad tai soda.

Iš mokyklos buvo evakuota apie tūkstantis žmonių, buvo įvestas planas „Skydas“.

P. Paleckio/BNS nuotr.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir pasikėsinimo sugadinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu.

Kaip skelbia Vilniaus apskrities policija, atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad tai galėjo padaryti 13-15 metų vaikinas. Vykdant jo paiešką, buvo gautas pranešimas apie analogiškus sprogimus Vilniuje, Lazdynų rajone, Architektų gatvėje.

Taip pat paaiškėjo, kad analogiški sprogimai Architektų gatvės vieno iš namo laiptinėje griaudėjo ir pirmadienį, tądien daugiabučio namo laiptinėje sprogo dviejų paauglių palikta neaiški cheminė medžiaga.

Per įvykį pirmadienio vakarą žmonės nenukentėjo, apgadinta laiptinės siena ir šviestuvas, pranešė Policijos departamentas.

Dėl šio įvykio apie 17.25 val., antradienį, į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 49 metų vyras.

Jis pranešė, kad pirmadienio vakarą, apie 21.30 val., Lazdynų rajone, Architektų gatvėje, daugiabučio laiptinėje, du nepilnamečiai jaunuoliai, abu gimę 2007 metais, paliko plastikinį butelį su neaiškia chemine medžiaga.

Nepilnamečiai perduoti tėvams.

Nustačius abu asmenis ir atlikus kratas jų gyvenamosiose vietose, buvo rastos ir paimtos priemonės, kurios naudotos gaminant savadarbius sprogmenis, kiti tyrimui reikšmingi daiktai ir priemonės, kurie tiesiogiai sieja sulaikytus asmenis su jų įvykdytais nusikaltimais.

Pasak policijos, nepilnamečiams bus pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir  svetimo turto sugadinimo. Už pastarąją inkriminuojamą nusikalstamą veiką, priskiriamą prie apysunkių nusikaltimų, asmuo baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pabrėžiama, kad už minėtą įvykdytą nusikalstamą veiką atsako asmuo, kuriam iki nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo padarymo buvo suėję 14 metų.

Policija sako, kad nepilnamečiai sprogimus sukėlė norėdami pramogauti ir „nesusimąstė, kokias skaudžias pasekmes galėjo patirti patys sprogdintojai ar aplinkiniai asmenys ir turtas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komunikacinis Vamzdis

Komunikacinis Vamzdis portretas
Reikia juos siųsti į tam tikra mokykla kur galėtų jie toliau mokytis ir viska daryti tik į gerąją puse. Dabartiniai vaikai nori tik prie telefonų pelyti, o čia bent vaikai kuribingi ir norintis kažka gaminti ties chemikalais ar sprogmenimis

Gg

Gg portretas
Tai galejo miske ar kur atokioje vietoje sprogdinti, o ne viesoje, jei toks vunderkindas auga.

Chi

Chi portretas
Ne tokių iškadų vaikystėje prisigalvodavome ir nieko. Per chemijos pamokas kokių tik bandymų nedarydavom.. Manau, jaunimą reikia nukreipti teisinga linkme ir nelipdyti iškart banditų etiketės.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių