Quantcast

P. Gražulio byloje turėjusiai liudyti buvusiai jo draugei P. Pachomovaitei teismas skyrė baudą

Ketvirtadienį į Vilniaus apygardos teismo posėdį liudyti Seimo nario Petro Gražulio byloje neatvykusiai buvusiai jo padėjėjai Patricijai Pachomovaitei skirta bauda.

Šios liudytojos apklausai buvo numatytas visas pusdienis – nuo ryto iki vidurdienio.

Teisėja Daiva Kazlauskienė informavo, kad P. Pachomovaitei šaukimai į teismo posėdį elektroniniu paštu siųsti dukart – rugpjūčio 30-ąją ir rugsėjo 27-ąją. Į pirmąjį laišką liudytoja išvis nereagavo, o į antrąjį spalio 5-ąją atsakė, kad į teismo posėdį gali atvykti ne anksčiau kaip 16 val., nes gyvena Kaune ir prižiūri mažą vaiką, kurio neturi kam palikti.

Generalinės prokuratūros prokuroras Rolandas Stankevičius siūlė P. Pachomovaitę atvesdinti į kitą teismo posėdį, tačiau teismas nusprendė skirti dešimties minimalaus gyvenimo lygio dydžio baudą, tai yra 500 eurų.

Pasak teisėjos D. Kazlauskienės, atvesdinimas liudytojai nebus taikomas, nes ji turi  pasirūpinti mažu vaiku, tačiau teisėja akcentavo, kad tai svarbi liudytoja, todėl teismo posėdyje ji turėtų dalyvauti gyvai.

Buvusi Seimo nario padėjėja ir buvusi šaldyto maisto gamybos įmonės „Judex“ komercijos direktorė P. Pachomovaitė turi liudyti P. Gražulio galimo piktnaudžiavimo byloje. Bylos duomenimis, ją su Seimo nariu siejo ne tik darbo, bet ir asmeniniai santykiai.

Generalinė prokuratūra kaltina politiką nuo 2015 metų gegužės iki 2017 metų vasario piktnaudžiavus Seimo nario padėtimi, dėl ko žalos patyrė valstybė.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš privačios bendrovės „Judex“ galbūt siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas šios bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą. Taip pat jis, anot kaltintojų, siūlė Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti nurodytos bendrovės interesais.

Į Rusiją eksportuojamoje „Judex“ šaldyto maisto produkcijoje Rusijos pareigūnai 2015 metais aptiko listerijos bakterijų.

Kaltinamajame akte rašoma, kad Seimo narys padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ su tuo susijusias problemas: ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.

Seimo narys kaltę kategoriškai neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepraleidžia šanso

Nepraleidžia šanso portretas
Gražulis dirba pagal patarlę"....Visų moterų nepamylėsi bet stengtis reikia"....Šaunuolis..

ALGIS

ALGIS portretas
Petras SAVO ĮRANKĮ NAUDOJO PAGAL PASKIRTĮ , m a l a č i u s .

????

???? portretas
Kiek jis tu bobu turejo?!Vaiku gal 5 ar 6..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių