Pereiti į pagrindinį turinį

Operos ir baleto teatrui priklausančiose patalpose veikė narkotikų platinimo taškas

2013-11-07 14:26 diena.lt inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Spalio ir lapkričio mėnesiais Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai vykdė tikslines policines priemones, atskleisdami ir naikindami sostinėje veikusius narkotinių bei psichotropinių medžiagų platinimo tinklus, iš kurių narkotikai pasiekdavo Vilniaus miesto gatves.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešimo, ypatingai pareigūnus nustebino žvalgybinės informacijos dėl narkotinių medžiagų platinimo grandinės tikrinimo metu paaiškėjęs faktas, kad vienas iš aktyviai narkotikus platinusių taškų buvo įsikūręs pačioje sostinės centre, Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui priklausančiose patalpose J.Lelevelio gatvėje 4.

Siekdami mažinti narkotikų, kuriais dažniausiai piktnaudžiauja jaunimas, pasiūlą, pareigūnai nuolat renka tokio pobūdžio žvalgybinę informaciją.

Surinkę pakankamai duomenų, spalio pabaigoje ir lapkričio pradžioje pareigūnai organizavo ir vykdė tikslines policines operacijas, kurių metu buvo siekiama iš apyvartos pašalinti kanapes ir jų dalis, sintetiniais kanabinoidais nupurkštus tabako gaminius, ekstazio tabletes, amfetaminą bei psichoaktyviu poveikiu pasižyminčius grybus.

Buvo sulaikyti aštuoni asmenys, paimti įvairių rūšių narkotikai - marihuana – kanapės, ekstazio tabletės, amfetaminas ir kita.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti.