Quantcast

Nuteisus verslininkus, valstybei turėtų būti atlyginta daugiau kaip 1 mln. litų

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu verslininkai Ezra Gerberis ir Pranas Nekriošius pripažinti kaltais dėl didelės vertės sukčiavimo, apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo ir dokumentų suklastojimo. Kaltinimai patvirtinti ir bendrovei "Corolla Ventures".

Kaip nurodo Generalinė prokuratūra, teismas pripažino, kad per kelerius metus nuteistieji apgaule išvengė sumokėti 700 tūkst. litų PVM ir pelno mokesčių.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad grupė asmenų, panaudodami specialiai įsteigtas bendroves, už esą suteiktas įvairias paslaugas išduodavo suklastotas PVM sąskaitas–faktūras, kurias Lietuvos bendrovės apmokėdavo. Po to pinigai būdavo išgryninami. 

Nusikalstamoje veikoje kaltinamieji prisipažino dalyvavę todėl, kad užsiėmė statybine veikla, o susidūrę su finansinėmis problemomis, panaudojo nusikalstamu būdu išgrynintas pinigines lėšas, nuo kurių mokesčiai nebuvo sumokėti. 

Anot prokurorų, į valstybės biudžetą pavyko sugrąžinti visą pagrobtą 709 tūkst. litų mokesčių sumą. Be to, įmonei, kuri buvo pagrindinė nusikaltimo schemos dalyvė, skirta 364 tūkst. litų bauda, o įmonės vadovai nuteisti 39 tūkst. ir 36 tūkst. litų baudomis. Tad valstybės biudžetas po šio sprendimo, skaičiuojama, turėtų pasipildyti daugiau kaip 1,1 mln. litų.

Šis nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių