Quantcast

Iš neteisėto praturtėjimo sukaupti 300 tūkst. eurų atiteks valstybei

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas valstybės naudai konfiskavo iš neteisėto praturtėjimo sukauptus 293 tūkst. eurų, penktadienį pranešė prokuratūra.

Teismas sostinės gyventoją Birutę Lekavičienę pripažino kalta dėl neteisėto praturtėjimo ir dokumentų klastojimo. Kaltu dėl neteisėto praturtėjimo teismas pripažino ir juridinį asmenį – B. Lekavičienės vadovaujamą įmonę.

Teismas valstybės naudai konfiskavo 293 tūkst. eurų bei nurodė įmonę likviduoti, nutraukti visą ūkinę, komercinę, finansinę ir kitą veiklą. B. Lekavičienė taip pat turės sumokėti teismo skirtą didesnę nei 5,6 tūkst. eurų dydžio baudą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuteistoji nuo 2012 metų nuosavybės teise turi didelės vertės turtą, žinodama, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis.

Nustatyta, kad pagal suklastotą paskolos sutartį į jos vadovaujamos bendrovės sąskaitą 2012 metais iš lengvatinių mokesčių zonoje registruotos įmonės pervesta 293 tūkst. eurų nenustatytos kilmės piniginių lėšų.

„Teismas konstatavo, kad paskolos sutartis, kuria remiantis į B. L. vadovaujamos įmonės sąskaitą buvo atliekami tūkstantiniai pinigų pervedimai, buvo suklastota, o B. L. suprato, jog į bendrovės sąskaitą suklastotos paskolos sutarties pagrindu įplaukusios nenustatytos kilmės piniginės lėšos negalėjo būti įgytos teisėtu būdu“, – rašoma prokuratūros išplatintame pranešime.

Šis pirmosios instancijos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė, jį atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lana22

Lana22 portretas
Aš ieškau vyro lаisviems sаntykiams, mes gаlime prаdėti bеndrauti per šią svеtainę - www.ujeb.se/lana22

Sėkmė darbo namuose iš namų metu

Sėkmė darbo namuose iš namų metu portretas
Lengvai dirbdamas ne visą darbo dieną internetu iš namų per pastarąsias 4 savaites gavau 25836 USD, nes lengvai dirbau namuose iš namų. Aš esu nuolatinis studentas, dirbu ne visą darbo dieną iš namų ir uždirbu daugiau pajamų. Aš lengvai kasdien dirbu nuo 3 iki 4 valandų. dieną laisvalaikiu. visi gali atlikti šį darbą ir uždirbti daugiau pajamų ne visą darbo dieną internete, tiesiog atidarykite šią nuorodą ir vykdykite instrukcijas ... ..................>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­­a­­s­­h­­F­l­o­w­7­7.C­o­m

Anonimas

Anonimas  portretas
Čia lietuva..vagiu šalis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių