Quantcast

Neryje pasieniečiai „sužvejojo“ pusę tūkstančio pakelių kontrabandinių baltarusiškų cigarečių

Švenčionių rajone iš Neries, kuria eina siena su Baltarusija, Pavoverės pasieniečiai ištraukė pusę tūkstančio pakelių kontrabandinių cigarečių. Nebejojama, kad krovinys paleistas iš Baltarusijos.

Upėje plūduriuojantį įtartiną objektą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai užfiksavo šeštadienį. Ši vieta yra prie Bareišiūnų kaimo Švenčionių rajone, o Lietuvos ir Baltarusijos siena čia eina upės viduriu.

Kaip nurodoma VSAT pranešime, Neris toje vietoje yra sekli, tad pasieniečiai įbrido į upę ir krovinį ištraukė į krantą. Paaiškėjo, kad į polietileną įvyniotoje dėžėje kontrabandininkai iš Baltarusijos bandė atplukdyti 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Prie krovinio buvo pritvirtintas GPS imtuvas, kokį paprastai kontrabandininkai naudoja plaukiančioms cigaretėms sekti.

Dėl šio įvykio pradėta administracinės bylos teisena. Cigaretės saugomos Pavoverės pasienio užkardoje.

Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija. Čia nuolat pasitaiko bandymų Baltarusijos krante nuleisti nelegalius krovinius planuojant, kad srovė juos atneš į Lietuvos pusę. Čia laukiančių kontrabandininkų tikslas yra tokius siuntinius kuo skubiau ištraukti iš vandens ir kuo greičiau išgabenti į šalies gilumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių