Quantcast

Iš Neries ištraukta 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių

  • Teksto dydis:

Pavoverės užkardos pasieniečiai į pagalbą pasitelkę ugniagesius gelbėtojus, Vilniaus rajone iš Neries ištraukė 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Kroviniui pasiekti prireikė specialios įrangos.

Sekmadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai gavo informaciją apie Neryje, ties Vilniaus rajono Buivydžių I kaimu, ledų sangrūdoje, pastebėtą įtartiną objektą.

VSAT pareigūnai nedelsdami nuvyko į nurodytą vietą. Ji yra Lietuvos teritorijoje, tačiau Neriai prieš įsukant į ją upe driekiasi siena su Baltarusija.

Įvertinus situaciją paaiškėjo, kad už maždaug 30 metrų nuo kranto, ledų sangrūdoje, įstrigusio krovinio be specialios įrangos ištraukti nepavyks. Į pagalbą buvo pasitelkti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Vilniaus miesto 6-os komandos narai.

Jie į upę nuleido gelbėjimo roges ir panaudodami gelbėjimo virvę krovinį ištraukė į krantą. Paaiškėjo, kad tai buvo keturi polietileno plėvele surišti ryšuliai, kuriuose aptikta 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Viename iš jų buvo paslėptas GPS siųstuvas. Tokius įrenginius kontrabandininkai naudoja krovinio judėjimui sekti.

Neabejojama, kad plaustas buvo į Nerį nuleistas Baltarusijos krante tikintis, kad srovė jį atplukdys į Lietuvos pusę. Čia kontrabandininkai turėjo cigaretes iš upės ištraukti ir gabenti į Lietuvos gilumą.

Tai ne pirmas toks atvejis, kur apie septynis kilometrus Nerimi driekiasi Lietuvos siena su Baltarusija.

Dėl šio įvykio pradėta administracinės bylos teisena. Cigaretės saugomos Pavoverės pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių