Quantcast

Dėl neprižiūrimų žirgų į avariją patekusi moteris: pamačiusi savo kraujuotą vyrą, pradėjau rėkti

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajono gyventojus ne vienus metus gąsdina ir pykdo palaidi lakstantys žirgai, praneša LNK.

Vilniaus rajone gyvenanti Agnė net ir lauke dėvi kaukę – ji dengia sužalotą veidą iš išmuštus dantis. Jauna moteris traumas patyrė, kai vieną vakarą prieš automobilį netikėtai iššoko žirgas.

„Tiesiog pamačiau kažką rudos spalvos ant kelio, pradėjau stabdyti, tada įvyko, kaip įvyko“, – pasakojo Agnė.

Tačiau labiausiai nukentėjo Agnės vyras.

„Pamačiusi savo kraujuotą vyrą, gulintį be sąmonės, labai išsigandau, pradėjau rėkti. Jam lūžo kaklo slankstelis, iki šio laiko dar ligoninėje. Man – nosies lūžis, išmušti dantys, bet psichologiškai dar iki šio laiko labai sunku atsigauti“, – sakė ji.

Vyrą kamuoja skausmai, laukia ilgas gydymas ir reabilitacija. Kartu važiavęs trejų metų sūnus nesužalotas, bet iki šiol išgyvena baimę.

„Sūnui pastoviai atrodo, kad kažkur vaikšto kažkokios pabaisos, bijo vienas būti, reikia, kad kažkas būtų šalia jo, net iki tualeto reikia jį palydėti“, – kalbėjo moteris.

Stop kadras

Kaip išsiaiškino Agnė, žirgas priklauso tame pačiame kaime esančiam žirgynui. Jo savininkas, anot Agnės, neatsiprašė, kad per jo gyvulį šeima nukentėjo.

„Pyktis ima, nes ir gyvulio gaila, kuris nudvėsė vietoje, tiek ir mums, nekaltiems žmonėms... Tiesiog važiuojame savo reikalais, atsitiko kažkokia nelaimė, kurios galėjome išvengti, jeigu šeimininkas prižiūrėtų savo gyvulius“, – teigė ji.

Pamačiusi savo kraujuotą vyrą, gulintį be sąmonės, labai išsigandau, pradėjau rėkti.

Žirgai, kaip pasakojo Agnės mama Tatjana, nuolat ištrūksta iš plonomis juostomis aptverto aptvaro todėl, anot jos, gali nukentėti ir daugiau žmonių.

„Labai blogai. Mano dukra taip galėjo papulti, kitas žmogus dar gali“, – tikino Tatjana.

Be priežiūros lakstančiais žirgais skundėsi ir kiti gyventojai.

„Kiekvieną savaitę, kartą per savaitę vis tiek pasprunka. Žolės trūksta, eina ieškoti, kur geresnė žolė“, – kalbėjo vienas vietinis.

Stop kadras

Anot vietinių, ištrūkę žirgai pasileidžia ne tik keliais, bet ir daržais.

„Žiūriu – arkliai eina, o tuo metu jau daržuose viskas augo. Aš buvau basa, net neapsiaviau, nubėgau ir išvariau arklius“, – pasakojo kita gyventoja.

Nors žmonės sako ne kartą kalbėję su žirgų savininku, situacija, anot jų, nesitaiso.

Vietiniai sakė išsiaiškinę, kad tas pats žmogus žirgus laikė kitame kaime, ir ten žirgai lakstė palaidi, niokojo ūkininkų pašarus. Pernai už žirgų nepriežiūrą jų šeimininkui buvo skirta 650 eurų bauda.Tyrimo ėmėsi Maisto ir veterinarijos tarnyba. Jos atstovai aptiko per 30 netinkamai laikomų žirgų, tačiau tai – ne vienintelis užkliuvęs dalykas.

„Patikrinus žemės ūkio gyvūnų registrą, šioje teritorijoje laikomi tik du žirgai ir yra du laikytojai. Iš viso arklių toje vietoje neturėtų būti“, – Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė Rūta Bajorūnaitė.

Tarnyba neatmeta, kad žirgai gali būti konfiskuoti. Žirgų savininkas savo garbę ketina ginti teismuose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

L?

L? portretas
Reikia medžiotojo, kad lakstančius be priežiūros arklius iššaudytų kaip laukinius. Ir nevadinkit jų žirgais. Tai tas pats, kad visus Lietuvos lenkus vadinti grafais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių