Quantcast

Nepilnametės žagintojas Vilniuje dar nenustatytas: pašiurpę žmonės sieja du įvykius

  • Teksto dydis:

Po kraupaus įvykio, kai trečiadienį Vilniuje, Žvėryno mikrorajone esančiame miške, išžaginta nepilnametė, veiksmų ėmėsi teisėsauga.

Kaip portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė Vilniaus apygardos prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, šiuo metu intensyviai atliekami pirminiai ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai, siekiant kuo greičiau nustatyti nusikaltimą padariusį asmenį bei įvykio aplinkybes.

„Ikiteisminis tyrimas yra susijęs su labai jautria situacija – nukentėjusiu nepilnamečiu asmeniu, todėl detalesnė informacija apie įvykio aplinkybes teikiama nebus, siekiant užtikrinti nukentėjusiosios teisę į konfidencialumą“, – sakė pašnekovė.

Susisiekus su Vilniaus apskrities policijos atstove Julija Samorokovskaja ir pasiteiravus, ar nukentėjusioji jau apklausta, ji aiškino, kad apklausą atlikti numatyta, tačiau kada tai bus, patikslinti negalėjo.

Šiurpus įvykis nutiko netoli Vilniaus Žvėryno gimnazijos. Sklinda kalbos, kad nepilnametė tuo metu, kai buvo išžaginta nepažįstamojo, iš mokyklos ėjo namo. Tačiau šios informacijos policijos atstovė taip pat negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti.

Su minėtos gimnazijos direktore žurnalistams pasikalbėti nepavyko. Paskambinus ugdymo įstaigos internetiniame tinklalapyje nurodytu numeriu atsiliepusi moteris tikino, kad gimnazijos direktorė šiuo metu užsiėmusi.

Užsiminus, kad norime pasikalbėti apie Žvėryno bendruomenę sukrėtusį įvykį, pašnekovė tvirtino, kad ugdymo įstaigos bendruomenė nieko daugiau apie nepilnametės išžaginimo atvejį nežino – tik tiek, kiek rašoma virtualioje erdvėje, ir patarė komunikuoti su Vilniaus miesto savivaldybe.

Primename, kad incidentas įvyko vasario 1-ąją apie 15.40 val. Žvėryno rajone, Žaliojoje gatvėje, miško masyve. Čia nepažįstamas vyras panaudojo fizinę jėgą prieš 16-metę ir su ja santykiavo lytiniu būdu prieš jos valią.

Policija surinko medžiagą dėl nepilnamečio asmens išžaginimo, Baudžiamasis kodeksas už šį nusikaltimą numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų.

Tai – ne vienintelis įvykis sostinėje, pašiurpinęs visuomenę pastaruoju metu. Sausio 23-iąją pranešta, kad apie 7.40 val. Vilniuje, I. Šimulionio gatvėje, nepažįstamas vyras grasino nužudyti į mokyklą ėjusią 2010 metais gimusią mergaitę.

Internautai svarsto, kad tai gali būti tas pats asmuo, tik šįkart ne apsiribojęs vien grasinimais kaip pirmąsyk, o ėmęsis drastiškų veiksmų. „Gal netgi tas pats, kur Karoliniškėse bandė mergaitę užpulti? Dabar jau turime daug žiauresnį atvejį. Tikiuosi, suras tą išsigimėlį“ – vylėsi socialiniame tinkle komentavusi moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matas

Matas portretas
Anykščiuos kiek daug išsigymelių gal jis če kurnors prisiglaudes Anykščiuos.ikelkit išsigymelio fotonuotrauka

Rici

Rici portretas
Nepraėjo nė 10 metų ir nebeliko POLICIJOS,tik jos ŠEŠĖLIS su Bilotaite priešaky.

Koncer vų

Koncer vų portretas
Pe do taip bando nukreipti dėmesį,čia galu būti ir jų darbelis
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių