Quantcast

Mykolo paiešką tęsiantys savanoriai prašo pagalbos: liko nepatikrintas labai nedidelis atstumas

  • Teksto dydis:

Praėjus daugiau nei savaitei, kai Vilniuje dingo 15-metis Mykolas Davidonis, jo paieška vis dar tęsiama. Tačiau kol kas bevaisė.

Specialiai paauglio paieškoms feisbuke sukurtoje grupėje „Mykolo paieška“ 15-mečio artimiesiems gelbstintys savanoriai pirmadienį pasidalijo informacija apie šios dienos tikslą.

„Nuoširdus ačiū už jūsų energiją ir laiką ieškant Mykolo dronais. Liko nepatikrintas labai nedidelis atstumas – Karmazinų lankas tarp Vilniaus ir Kauno. Kviečiame prisijungti ir patikrinti upę dronais“, – skelbiama įraše bei pridedama žemėlapio nuotrauka, kurioje nurodyta įvardyta vieta.

Savanoriai prašo atsiliepti galinčius skirti valandą ar dvi minėto ruožo patikrinimui.

„Naujai norintys pasijungti prie paieškos, susisiekite su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus / Lithuanian Red Cross Reagavimo į ekstremalias situacijas vadove Violeta Masteikiene tel. +37067243565.  Ačiū jums!“ – rašoma grupėje „Mykolo paieška“.

Feisbuko informacija.

Sekmadienį 15-mečio paieškas vykdę savanoriai dienai pasibaigus pranešė, kad Nerimi paleido dvi plūdes, fiksavo srovės nešimo trajektoriją. Taip pat vandens dronas tikrino seklesnes vietas, užutėkius.

„Dvi motorinės valtys – viena su sonaru, dvi baidarės tikrino Neries krantines, fiksavo potencialias strigimo vietas. Kauno apskrities 2-osios šaulių rinktinės dronistų būrys kėlė devynis dronus. Raudonojo Kryžiaus koordinuojama paieška ore taip pat pakėlė devynis dronus. Tikrinta dalis komunikacinių šulinių. Praeiti Neries krantinės segmentai ir savarankiškai atliktos paieškos šukuojant miesto teritoriją“, – rašoma feisbuke.

Visą svarbią su paieškomis susijusią informaciją, rekomendacijas, pastabas ar pagalbos siūlymus su spec. technika – valtimis, vandens dronais, baidarėmis, sonarais ir t.t., prašoma siųsti el. paštu mykolopaieska@gmail.com.

Vilniečio buvo pasigesta šeštadienio, vasario 5-osios, vakarą. Artimieji per socialinius tinklus paprašė visuomenės pagalbos. Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo šeštadienį, apie 16 val. prie Vingio kino teatro.

Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.  Turimais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso miesto centre, Kražių stotelėje ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

Mačiusių jaunuolį ar žinančių papildomos informacijos prašoma skambinti numeriu +37061216174 arba policijai 112. Planuojančiųjų savarankiškas paieškas prašoma remtis žemėlapiu ir stengtis ieškoti vietose, kurios dar nėra pažymėtos žemėlapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

werner

werner portretas
Bet kodėl ieško tik upėje? Gal jis kur miške,ar kokiame rusyje....

Šeima

Šeima portretas
Kaip neatseka su kuo bendravo,su kuo telefonu kalbėjosi,juk ne vienas buvo!!!! kodėl nekrėčia draugelių"????

J

J portretas
Ar negali taip buti jog rasti daiktai tik suklaidintu ieskot kitur kazkaip keistai viskas atrodo
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių