Quantcast

Motiną nužudžiusiam vyrui prokurorai prašo skirti priverstinį gydymą

  • Teksto dydis:

Motiną Vilniaus rajone, Avižieniuose, nužudžiusiam vyrui prokurorai prašo skirti priverstinį gydymą.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, įtariamajam nustatytas lėtinis psichikos sutrikimas.

„Įvertinusi ikiteisminio tyrimo metu surinktus faktinius duomenis bei ekspertų išvadas, prokurorė Jurgita Jasiūnienė Vilniaus apygardos teismui perduotoje byloje prašo jaunam vyrui taikyti priverčiamąsias medicinos priemones“, – nurodoma pranešime.

Iškvietimo į netoli sostinės esantį Avižienių kaimą policijos pareigūnai ir greitosios medicinos pagalbos medikai sulaukė vasario 20-osios paryčiais. Daugiabučio namo bute pareigūnai ir medikai rado mirtinai peiliu subadytą moterį bei sunkiai sužalotą jos sugyventinį.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, miegančią bejėgiškos būklės moterį jos sūnus nužudė tyčia, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Jis taip pat kėsinosi nužudyti ir miegantį motinos sugyventinį, tačiau vyras nuo smūgių atsibudo, išbėgo į laiptinę ir paprašė kaimyno iškviesti pagalbą.

Tyrimo metu įtariamajam buvo skirta stacionari teismo psichiatrijos ir teismo psichologijos ekspertizė. Ją atlikę specialistai pateikė išvadas, kad dėl lėtinio psichikos sutrikimo jaunas vyras ir nusikaltimo įvykdymo metu ir vėliau negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų.

Jam taip pat nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai vartojant narkotikus bei kitas psichoaktyviąsias medžiagas.

Specialistai konstatavo, kad įtariamajam rekomenduojamas priverstinis gydymas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje griežto stebėjimo sąlygomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
tokiems reiktu iteisint prievartyne autonazija tegul si siela atgailauja kt dimensijoje slieko pavidalu ===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių