Quantcast

„MG Baltic“ byloje – liudytojos ir įtariamosios Ž. Fomovos apklausa

Koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje penktadienį liudijusi reklamos įmonės „JCDecaux Lietuva“ bei viešosios įstaigos „Meno ir sporto projektai“ vadovė Žaneta Fomova aiškinosi dėl gautos paramos iš koncerno bendrovės „Mitnija“.

Į Vilniaus apygardos teismą moteris atvyko su advokatu Linu Kuprusevičiumi, jis stovėjo greta liudytojos ir kartais įsiterpdavo į liudijimą.

Paaiškėjo, kad moteris yra ne tik liudytoja, jos atžvilgiu atliekamas atskiras ikiteisminis tyrimas dėl iš „MG Baltic“ gautos paramos panaudojimo. Tyrimas vyksta jau trečius metus.

Skirtingai nei kiti „MG Baltic“ bylos liudytojai, Ž. Fomova nebuvo įspėta dėl atsakomybės už melagingų parodymų davimą. Šį tyrimą kontroliuoja valstybės kaltintojas „MG Baltic“ byloje Justas Laucius.

„Gal nereikėtų jos įspėti dėl baudžiamosios atsakomybės“, – prieš liudytojos apklausą teismui sakė prokuroras.

„Aš sutiksiu duoti parodymus. Noriu pabrėžti, kad esu persekiojama trečius metus, parama deklaruota Valstybinei mokesčių inspekcijai“, – teismui pareiškė liudytoja.

Buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltinamas buvusiam „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui skyręs 15 tūkst. eurų, įtariama, kad pinigai buvo užmaskuoti kaip parama Ž. Fomovos vadovaujamai viešajai įstaigai.

Kaip skelbė STT ir prokuratūra, R. Kurlianskis kaltinamas ir dėl 2012–2016 metų kadencijos Seimo nario, Darbo partijos pirmininko pirmojo pavaduotojo V. Gapšio papirkimo ir prekybos poveikiu, perduodant jam iš viso 27,1 tūkst. eurų kyšius.

Pasak kaltintojų, už dalį šios sumos padaryta nuolaidų už per koncernui priklausančias televizijas transliuotą Darbo partijos politinę reklamą, kita dalis lėšų užmaskuota kaip parama viešajai įstaigai.

Ž. Fomova teismą tikino, kad Darbo partija buvo vienas didžiausių jos vadovaujamos įmonės „JCDecaux Lietuva“ klientų.

Liudytoja neneigė pažįstanti ir R. Kurlianskį, ir V. Gapšį, jų santykiai buvę darbiniai. Pareigūnų slapta užfiksuotuose pokalbiuose Ž. Fomova, R. Kurlianskis ir V. Gapšys vienas kitą vadina vardais.

Pasak liudytojos, prašyti R. Kurlianskio paramos jai pataręs viešųjų ryšių agentūros „Maniakai“ atstovas Laurynas Filipavičius.

Per susitikimą su verslininku Ž. Fomova pasakojo jam apie įstaigos „Meno ir sporto projektai“ veiklą, esą reikėjo paramos Lietuvos menininkų parodoms užsienyje, R. Kurlianskis ją mandagiai išklausė ir patarė prašyti paramos iš „MG Baltic“. Liudytoja patvirtino, kad į R. Kurlianskį kreipėsi kaip į „MG Baltic“ viceprezidentą. Vėliau su ja susisiekė koncerno bendrovės „Mitnija“ finansų direktorius ir atsiuntė paramos sutartį.

Ž. Fomova tikina, kad 2016 metais gauta parama panaudota parodai Pamėnkalnio galerijoje, Vilniuje, taip pat Londono meno mugei, čia buvo pristatyti Lietuvos menininkai iš Lietuvos, užmegzta kontaktų su kolekcininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tulpių oranžerija

Tulpių oranžerija portretas
Žukikų irštva. Čia "Dėdulės" nurodymu juos visus paryšo. O rinkėjų balsai turėjo atitekti Ožiukui. Taip ir buvo po pirmo turo, o vėliau žmonės suprato kas gręsia ir atidavė balsus Karbauskiui. Ožiukas liko ant ledo, o "Dėdulei" iš pykčio net šūdas užvirė...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių