Quantcast

„MG Baltic“ byloje apklausta I. Degutienė

Koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje pirmadienį teismas apklausė parlamento vicepirmininkę konservatorę Ireną Degutienę.

Ji liudijo apie buvusio savo patarėjo, dabartinio Seimo nario Lauryno Kasčiūną bandymą tarpininkauti, kad I. Degutienė susitiktų su buvusiu „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu.

Kaip skelbė portalas delfi.lt, per susitikimą su L. Kasčiūnu koncerno patalpose verslininkas prašė jo pasidomėti, kokia bus I. Degutienės, tuo metu buvusios Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narės, pozicija dėl Šarūno Gustainio registruotų pataisų, reglamentuojančių vartojimo kreditų išdavimą.

Šio susitikimo metu R. Kurlianskis taip pat paprašė suorganizuoti susitikimą su I. Degutiene.

Kai L. Kaščiūnas apie tai užsiminė Seimo narei, ši patarė vengti kontaktų su verslininkais.

„Tu, Laurynai žinai, kad su niekuo nesusitikinėju“, – teismui liudijo I. Degutienė.

Ji teigė, kad kaip kiekvienas žmogus turi poziciją, tačiau seniai esanti politikoje ir nenorinti painiotis, „kur niekada nesipainioja“.

I. Degutienė tvirtino, kad po šio pokalbio jos santykiai su L. Kasčiūnu atšalo.

„Man atrodo, kad čia nebėra, ką kartotis, tuo labiau toks senas laikotarpis. Ir šiaip, man atrodo, šioje byloje yra gerokai svarbesnių dalykų, svarbesnių klausimų. Man susidaro toks įspūdis, kad L. Kasčiūną nori įtraukti kaip nežinau... į šitą bylą, nors nelabai matau jo kaltės čia“, – žurnalistams vėliau sakė I. Degutienė.

Ji teigė, kad L. Kasčiūnas daugiau nei prieš ketverius metus vykusio susitikimo metu jos klausęs, kokia bus jos ir frakcijos pozicija balsuojant dėl Greitųjų vartojimo kreditų įstatymo projekto Seimo Biudžeto ir finansų komitete.

„Aš jam pasakiau, kad mes palaikome Lietuvos banko poziciją, mes su frakcijos kolegomis taip ir balsavome. Jis neprašė nei už, nei prieš balsuoti“, – teigė I. Degutienė.

Ilgametė politikė tikino nepažįstanti nė vieno koncerno „MG Baltic“ atstovo, ji sakė po šios istorijos sau padariusi daug išvadų.

Pasak I. Degutienės, būdamas patarėju, L. Kasčiūnas sakydavo, kad tam tikrais klausimais domisi kaip politologas, todėl jai nekilo įtarimų.

L. Kasčiūnas prieš tapdamas Seimo nariu 2012–2016 metais vadovavo Rytų Europos studijų centrui, beveik dešimtmetį dėstė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

2009–2012 metais L. Kasčiūnas patarinėjo tuometinei Seimo pirmininkei konservatorei I. Degutienei.

Buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas R. Kurlianskis kaltinamas bandęs neteisėtai paveikti politikus, kad šie priimtų kai kurias vartojimo kreditų išdavimą liberalizuojančias įstatymo pataisas, nes Lietuvos banko pasiūlytas reglamentavimas buvo pernelyg griežtas.

„Aš su L. Kasčiūnu apie tai kalbėjau, (prašiau – BNS) paklausti, kokia nuomonė (apie vartojimo kreditus – BNS). Įdomu buvo, tiesiog įdomu, apie požiūrį į šitą klausimą. Pati Irena Degutienė patvirtino, kad L. Kasčiūnas nei asmeniškai, nei mano vardu nieko neprašė jos“, – žurnalistams sakė R. Kurlianskis.

Jis ilgametę politikę įvertino „labai gerai“.

„Gerai išlaikyta, protinga. Gerai vertinu, buvo Seimo pirmininkė, buvo ilgametė pavaduotoja. Seimo narys, sugebantis atlikti tikrąją savo misiją, tai yra suderinanti visų visuomenės grupių interesus arba bandyti suderinti. Verslo dalykuose mūsų požiūriai sutampa, nepaisant to, kad mes vienas kito nepažinom“, – I. Degutienę apibūdino R. Kurlianskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ozys

Ozys portretas
Ja reikia apklausineti,kaeroje,Lukiskese.Tenai jos vieta.Skvernelis pasirupins.

geda

geda portretas
is visos kalbos matosi kad gina sutves rupora kasciuna kuris giliai imerkes uodega ir tik su anukelio pagelba pakiles is pelenu o ji meluoja ir nerausta nors tai dedules sutves kredo

Anonimas

Anonimas portretas
dviem zodziais,KGBiste,aferiste.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių