Quantcast

Medininkuose sulaikyta 55 tūkst. eurų grynųjų pinigų kontrabanda

  • Teksto dydis:

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai vasario 16 d. Medininkų kelio poste sulaikė grynųjų pinigų kontrabandą: į Lietuvą važiavęs Baltarusijos pilietis mėgino slapta įvežti 55 tūkst. eurų.

Apie 14 val. į Medininkų kelio postą lengvuoju automobiliu „Audi 80“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis muitinės pareigūnams nedeklaravo besivežantis didelę grynųjų pinigų sumą. Tik po to, kai pareigūnai, patikrinimo metu jo rūbų kišenėse aptiko banknotų pakelius, pažeidėjas prisipažino vežęsis 55 tūkst. eurų, už kuriuos esą ketino pirkti automobilį.

Muitininkai sulaikė slapta mėgintus įvežti pinigus ir transporto priemonę, o Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Pažeidėjas, jam skyrus kardomąją priemonę – dokumentų paėmimą, buvo paleistas.

Muitinės kriminalinė tarnyba pernai pradėjo dvylika ikiteisminių tyrimų dėl grynųjų pinigų kontrabandos. Buvo sulaikyta 488 tūkst. eurų.

Primenama, kad kiekvienas asmuo, atvykstantis į Lietuvos Respubliką iš trečiosios šalies ar išvykstantis iš Lietuvos į trečiąją šalį ir gabenantis ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą ar ją atitinkančią sumą kita valiuta, privalo ją deklaruoti toje muitinės įstaigoje, per kurią jis atvyksta į Lietuvos Respubliką ar išvyksta iš jos.

Asmuo turi pateikti užpildytą ir pasirašytą grynųjų pinigų deklaravimo formą be atskiro muitinės pareigūno reikalavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zvalgas

Zvalgas portretas
Ar Lietuvos valdzia ims riboti baltarusu migracija po sali? Kontrabanda, nusikaltimai, mustyne... Galima testi be galo. Kas cia juos traukia, kuo jie cia uzsiima? Kodel musu tarnybos ta toleruoja?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių