Quantcast

Liudytojas apie L. Ragelskio veiksmus: man buvo skaudu, jis mane įžeidė kaip baltarusį

Prorusiško aktyvisto Lauryno Ragelskio byloje liudijęs Aleksandras Januškevičius teigė, kad kaltinamasis, išmetęs prie Baltarusijos ambasados sudėtas Aliaksandro Lukašenkos režimo aukų portretus, jį įžeidė kaip baltarusį.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį tęsė baudžiamosios bylos, kurioje L. Ragelskis kaltinamas tyčiojimuisi iš baltarusių, kurstymu, nagrinėjimą. Teismo posėdyje toliau buvo apklausiami liudytojai.

Byloje liudijęs Lietuvoje gyvenantis baltarusis A. Januškevičius teigė matęs vaizdo įrašą internete, kuriame L. Ragelskis demonstravo, kaip išmeta į šiukšlių maišą Vilniuje, prie Baltarusijos ambasados, sudėliotus A. Lukašenkos režimo aukų portretus, gėles.

„Jis vaizdo įraše įžeidinėjo baltarusius. (...) Jis sakė, kad čia prinešė šiukšlių, reikia jas išnešti“, – komentavo liudytojas.

Jis pažymėjo manantis, kad L. Ragelskis, išmesdamas portretus, siekė įžeisti baltarusius.

„Tai nebuvo šiukšlės. Viskas buvo gražiai sudėliota, sustatyta, mes tą vietą prižiūrėjome“, – dėstė A. Januškevičius.

„Man buvo skaudu, mane tai įžeidė. Jis tai surinko ir išmetė kaip šiukšles, nors tai buvo žuvusių žmonių atminimas. Įžeidė mane jo veiksmai ir dėl to, kad aš prisidėjau prie įamžinimo pinigais, o jis atėjo ir viską išmetė“, – pasakojo liudytojas.

Jis tai surinko ir išmetė kaip šiukšles, nors tai buvo žuvusių žmonių atminimas.

A. Januškevičius teigė, kad L. Ragelskio veiksmai jį įžeidė kaip baltarusį.

Vyras, paklaustas, kodėl, jo manymu, L. Ragelskis siekė įžeisti baltarusių tautą, tikino, kad kaltinamasis anksčiau ne kartą buvo atėjęs į baltarusių rengtas akcijas prie Baltarusijos ambasados, provokavo susirinkusiuosius.

„Jis anksčiau mūsų akcijose šaukdavo „kodėl jūs čia?“, „ko čia jums reikia?“, – pasakojo A. Januškevičius.

Liudytojas svarstė, kad greičiausiai kaltinamajam nepatinka baltarusių tauta arba jis, surinkęs aukų portretus, galėjo vėliau siekti iš to pasipelnyti.

„Galbūt jam nepatinka baltarusiai. Nors kiti lietuviai, kurie atvyko į akcijas, palaikydavo mus. Galbūt jis, surinkęs tuos portretus, nuotraukas išmesdavo, o rėmelius parduodavo“, – dėstė vyras.

Kitame teismo posėdyje byloje ketinama tęsti liudytojų apklausas.

ELTA primena, kad L. Ragelskis yra kaltinamas kurstymu, tyčiojimusi iš baltarusių, žydų, viešosios pagarbos vietos išniekinimu. Prokuratūros duomenimis, 2020 m. spalį L. Ragelskis prie Baltarusijos ambasados pastato Mindaugo gatvėje, Vilniuje, filmavo save, tyčiojosi iš protestuojančių žmonių, kalbėjo apie getus, litvakus.

Kitame „Youtube“ kanale patalpintame vaizdo įraše, anot teisėsaugos, L. Ragelskis įžeidinėjo protestuojančiuosius prieš autoritarinį Baltarusijos prezidentą A. Lukašenką, tyčiojosi iš jų.

Taip pat, prokuratūros duomenimis, viename iš vaizdo įrašų L. Ragelskis fiksavo, kaip esą išniekino viešą pagarbos vietą – į šiukšlių maišą sukrovė prie Baltarusijos ambasados pastatytus nuo Minsko režimo žuvusių aktyvistų portretus, pastatytas žvakes, gėles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko nuoatabaus

Nieko nuoatabaus portretas
Kažin kas bus jei aš pridėsiu gėlių ir portretų žuvusių demonstrantų nuo autoritarinių ir totalitarinių rėžimų tokių kaip JAV ir prancuzija ambasadų? Ragelskis "teisiamas" už savo politinę veiklą. Byla nuo pat pradžių suklastota. Byla politinė. Dar ir liūdininkus surado "reikalingus". Kokį nuosprendį priims "teisingas" teismas jau dabar aišku. Pabaigai anekdotas apie Lietuvą. Pas jus demokratija kažkokia nedemokratiška? Jūs dar nematėtė mūsų laisvo žodžio!

faktas

faktas portretas
Ko gi verkšlena Baltarusijos išdavikas, tarnauja Vakarų naciams ir naikina laisvą ir nepriklausoma nuo JAV Baltarusija.

Suruskėję

Suruskėję portretas
baltai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių