Quantcast

Teismas paliko galioti nuosprendį už grupinį išžaginimą nuteistiems lentvariškiams

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) paliko galioti nuosprendį dviem Lentvario gyventojams, kurie pripažinti kaltais dėl merginos išžaginimo bendrininkų grupėje.

Manoma, kad nusikaltimą įvykdė trys jaunuoliai.

Teismo nuosprendžiu Algirdas Jakonis kalės penkerius metus, o Edgaras Surovičius iš viso kalės penkerius metus ir šešis mėnesius. Prie bausmės už išžaginimą jam pridėta bausmė už kitą nusikaltimą. Trečiasis nuo teisėsaugos pasislėpė.

Anksčiau teisti ir administracine tvarka bausti A.Jakonis ir E.Surovičius savo kaltės nepripažino.

Teismas nustatė, kad 2011 metų sausio 11-osios naktį Lentvaryje A.Jakonis su dar vienu asmeniu, panaudodami fizinį smurtą, pargriovė merginą ir laikė ją už rankų ir kojų. Tuo metu E.Surovičius tenkino su ja lytinę aistrą prieš jos valią. Merginą jie išžagino būdami apsvaigę nuo alkoholio.

Kasaciniuose skunduose LAT nuteisti žagintojai skundėsi, kad jų atžvilgiu buvo padaryti Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių konvencijos, Baudžiamojo proceso kodekso nuostatų pažeidimai, esą teismai nuosprendžius grindė tik nukentėjusiosios parodymais, prie jų priderinę specialistų išvadas. E.Surovičius aiškino, kad lytinių santykių su nukentėjusiąja turėjo jai sutikus. Vyrai tikino, kad teisme negalėjo užduoti kai kurių klausimų nukentėjusiajai, tačiau teismas konstatavo, kad prievartą patyrusi mergina į traumuojančius klausimus neatsakė dėl žmogiškųjų motyvų.

LAT antradienį paskelbtoje nutartyje konstatavo, kad byloje esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų nepadaryta, nuteistųjų kasaciniuose skunduose nurodyti argumentai nesudaro pagrindo keisti ar naikinti teismų sprendimus.

LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

2011 metų gruodį E.Surovičius buvo paleistas į laisvę - tada Trakų teismas nusprendė, kad nėra pagrindo kaltinamąjį laikyti už grotų ir jam skyrė namų areštą.

Tokia teismo nutartis papiktino vietos teisėsaugos pareigūnus ir bendruomenę. Po nusikaltimo E.Surovičius slapstėsi nuo pareigūnų, buvo paskelbta oficiali jo paieška, o sulaikomas vyrės bandė pabėgti. Policininkai įtariamąjį vijosi porą kilometrų. Vėliau jis vėl buvo suimtas.

Šioje byloje yra nuteistas ir dar vienas asmuo - teismas nustatė, kad Sergejus Kostevičius, siekdamas, jog nukentėjusioji pakeistų savo pirminius parodymus, perdavė jai nenustatytą sumą. Ją gavusi nukentėjusioji G. Trakų prokuratūrai pateikė pareiškimą, kuriame kaltinamųjų naudai nurodė, jog ji nebuvo žaginama ir prievartaujama. Tačiau pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad aukai darytas spaudimas.

Už poveikį nukentėjusiajai teismas S.Kostevičiui skyrė 3,9 tūkst. litų dydžio baudą. Jis nuosprendžio LAT neskundė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
kalėjime su jais atsiskaitys už tokį poelgį, nebus tie gyvuliai saugūs belangėje, ir jei taip atsitiks, ačiū pasakysime.

rj

rj portretas
nu ble------ ir sitiems isgamoms tik tokios baudos ??????juos iskastruot reikia
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių