Quantcast

Korupcijos byloje minimų advokatų veikla vis dar nesustabdyta

  • Teksto dydis:

Generalinei prokuratūrai atsisakius pateikti daugiau informacijos apie korupcijos byloje sulaikytus šešis advokatus, Lietuvos advokatūra nepriėmė sprendimo dėl šių advokatų veiklos.

Trečiadienį tyrime dėl įtariamos korupcijos teismuose teisėsauga sulaikė vilnietį advokatą Gintarą Rusecką ir dar keturis asmenis, jų darbo vietose ir namuose atliktos kratos.

Advokatūra BNS informavo, kad yra gavusi pranešimus apie advokatams pareikštus įtarimus.

„Lietuvos advokatūra kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama pateikti visą įstatymu leidžiamą informaciją apie įtarimus ir jų turinį, ją įvertinus, būtų galima priimti sprendimą, ar laikinai išbraukti advokatus iš praktikuojančių advokatų sąrašo“, – teigia Advokatūra.

Ji sako, kad prokuratūra atsisakė pateikti prašomą informaciją.

„Šiuo metu įtariamų advokatų veikla nėra sustabdyta“, – BNS nurodė advokatūra.

Naujausiais duomenimis, teisėjų kyšininkavimo byloje įtarimai pateikti 33 asmenims, tarp jų – aštuoniems teisėjams ir šešiems advokatams, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui.

Anot teisėsaugos, įtariama, kad teisėjams už palankius sprendimus mokėtų kyšių suma galėjo siekti nuo 1 tūkst. iki 100 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anarchistas

Anarchistas portretas
Jie jau susimokėjo, tad tapo neapkaltintini. O Aukščiausias Teismas jau atsiprašė, tad galima juos ir kitus teisėjus, advokatus atleist nuo atsakomybės. Išleistus pinigus gražins, tik prašo kad jiems atlyginimus padidintų. Jau bent iki penkių - dešimties kūdų tūkstantėlių, nes dabartinės algos neužtenka pragyvenimui. Čia sutapimas? Nemanau.

Arvydas

Arvydas portretas
Advokatūra, notarų rūmai ir antstolių rūmai tikrai nėra tos institucijos, kurios vadovaujasi aukščiausiais moralės standartais. Matai, jiems nepateikė informacijos... Gal nesusirikšminkite.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių