Quantcast

Kontrabandininkų ketveriukę vokiečių aviganė sekė tris kilometrus

  • Teksto dydis:

Tarnybinis pasieniečių šuo Vilniaus rajone padėjo aptikti kontrabandinių rūkalų krovinį ir sulaikyti keturis įtariamuosius, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos patruliai Vilniaus rajono Veseluchos kaimo prieigose aptiko šviežius pėdsakus. Įtarta, kad šioje vietoje į Lietuvą iš Baltarusijos galėjo patekti neteisėtas krovinys. Komanda surasti ir sekti įtariamų pažeidėjų pėdsakais buvo duota 5 metų vokiečių aviganei Kidi.

Tuo pat metu visus link šios vietovės vedančius kelius užblokavo ir paiešką pradėjo papildomos Lavoriškių pasieniečių pajėgos.

Pasieniečių šuo iškart suuodė įtariamųjų pėdsakus ir jais sparčiai nuvedė į Lietuvos gilumą. Keturkojė savo kinologą ir kitus paskui ją vos spėjusius sekti pareigūnus laukais ir mišku vedė apie du kilometrus, kol Kaniūkų kaimo prieigose aptiko likimo valiai paliktą kontrabandinių cigarečių krovinį. Į polietileną suvyniotose aštuoniose dėžėse buvo 4 tūkst. pakelių cigarečių "Fest" ir "Fest7" su Baltarusijos banderolėmis.

Tęsdamas paiešką šuo miške paliktais pėdsakais sekė dar kilometrą, kol prisivijo bėgančius keturis vyrus. Jau buvo sutemę. Iš tamsos išnirusi ir grėsmingai lojanti vokiečių aviganė, matyt, išgąsdino bėglius, todėl šie iškart sustojo. Kidi pasaugojo ketveriukę, kol šie bėgliai buvo surakinti atsivijusių pasieniečių antrankiais.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra 20-ies, 22-ejų ir 27-erių Vilniaus rajono gyventojai bei 59-erių vilnietis.

Dėl kontrabandos VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

afera

afera portretas
kas veza furom, tie lieka uz kadro.papuola tik su keliais pokeliais nuskurdinti lietuvos vergai...o jeigu nebutu kontrabandos,kiek butu bedarbiu?jeigu lenkija neaprupintu lietuvos kontrabandiniais maisto produktais,darzovemis, kitomis prekemis?o jeigu zmones nepirktu drabuziu anglijoj, nes ten daug pigiau?o jeigu neplauktu i lietuva vogtos masinos ir kiti daiktai?kuri seima nesusijusi su seseline ekonomika? nebent seimunu.nes ju pajamos virsija banko valdytojo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių