Quantcast

Kontrabandą veža vagonais: muitininkai sulaikė įspūdingą krovinį

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę muitininkai Lentvaryje aptiko geležinkelio vagoną su cigarečių kontrabanda, taip pat sulaikyti penki įtariamieji.

Kaip antradienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, vagone su medžio granulių kroviniu rasta paslėpta 87,9 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“ ir „Fest MS“, kurių vertė, muitininkų skaičiavimu, siekia 285 tūkst. eurų.

Atveriant vagone įrengtas slėptuves muitininkams prireikė ugniagesių gelbėtojų pagalbos.

Muitinės kriminalistai sulaikė angare buvusius penkis vyrus, vienas jų – bendrovės, kuriai buvo skirtas medžio granulių krovinys, darbuotojas. Du iš sulaikytųjų – S. H. ir Y. K. – Baltarusijos, o likę trys – J. D., O. D. ir I. B. – Lietuvos piliečiai.

Įtariama, kad visi jie dalyvavo organizuojant ir gabenant cigarečių kontrabandą.

Kratą vienos įmonės nuomojamame angare pareigūnai balandžio 17 dieną atliko tęsdami šių metų pradžioje pradėtą ikiteisminį tyrimą.

Tuomet vasario 5 dieną sulaikytas sunkvežimis „Iveco“, kuris vežė 44 tūkst. cigarečių pakelių kontrabandą.

Praėjusios savaitės penktadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas keturis iš penkių sulaikytųjų leido suimti mėnesiui, o vieną – dviem mėnesiams.

Pasak Muitinės kriminalinės tarnybos, medienos kroviniai iš Baltarusijos yra dažnai naudojami kaip priedanga kontrabandai, o pastaruosius porą metų suaktyvėjo ir kontrabandos gabenimo geležinkeliu tendencija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

karalius

karalius portretas
Jei vagonas butu buves pakrautas cigaretemis nuo dugno iki lubu ir susimokeja,kam reikia,butu isnnykes,kaip eziukas ruke.Neneskit kisenese vezkit pilnais vagonais.

klp

klp portretas
ir vel mislingai "dings" is akylai saugomu muitines sandeliu... ir kaltu nebus kazkodel...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių