Quantcast

Keturis jaunuolius pražudžiusi BMW avarija Vilniuje: ikiteisminis tyrimas – nutrauktas

  • Teksto dydis:

Prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl avarijos Vilniuje, kurioje pavasarį žuvo keturi jaunuoliai, penktadienį pranešė prokuratūra.

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl balandžio mėnesį sostinės O. Milašiaus gatvėje įvykusios avarijos, kurios metu žuvo keturi jauni žmonės.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, balandžio 24 dieną Vilniuje, ties Valakampių tiltu kilo eismo įvykis. Jo metu vaikinas, gimęs 2003 metais, važiuodamas nuo Nemenčinės Kareivių gatvės link, galėjo nesuvaldyti BMW automobilio. Vairuotojas įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su priešpriešais atvažiuojančiais automobiliais „Audi“ bei „Toyota“.

Avarijos metu žuvo automobilio BMW vairuotojas bei kartu važiavę bendraamžiai keleiviai, gimę 2002 ir 2003 metais.

Kitą dieną nuo avarijoje patirtų sunkių sužalojimų mirė dar viena automobiliu BMW važiavusi mergina, gimusi 2001 metais.

Nesunkius sužalojimus eismo įvykyje patyrė ir automobilio „Toyota“ vairuotojas. Tuo metu lijo, asfalto danga buvo šlapia.

Įvertinęs tyrimo metu gautas specialistų išvadas, liudytojų parodymus, prokuroras konstatavo, kad yra požymių, jog avarija galėjo kilti dėl BMW vairuotojo veiksmų – jis nepalankiomis oro sąlygomis važiavo ne mažesniu nei 93 km/val. greičiu, beveik dvigubai viršydamas toje vietoje nustatytą maksimalų 50 km/ val. greitį.

Staigiai rikiuodamasis iš pirmosios eismo juostos į antrąją, jis galėjo nesuvaldyti automobilio. Išlauždamas atitvarus vairuotojas įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su keliais automobiliais.

Vairuotojo organizme etilo alkoholio nebuvo rasta, o gautas teismo medicininis vertinimas neleidžia teigti, kad vairuotojas eismo įvykio metu buvo apsvaigęs.

Atliekant tyrimą nustatyta, kad eismo įvykio metu pagrindiniai automobilio BMW mechanizmai, vairo bei stabdžių sistemos, buvo tvarkingi, padangos atitiko reikalavimus.

Tragišką eismo įvykį, kuriame žuvo žmonės, galėjęs sukelti automobilio minėto automobilio vairuotojas pats žuvo jo metu.  Baudžiamojo proceso kodekso nuostatos numato, kad mirus baudžiamojon atsakomybėn trauktinam asmeniui, baudžiamasis procesas negalimas. Dėl šių priežasčių Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras ikiteisminį tyrimą dėl įvykusios avarijos nutraukė.

Prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.


Šiame straipsnyje: avarijaavarija LTBMW avarijažuvo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rokas

Rokas portretas
Dabar atėjo tokie laikai, kai tėvai savo vaikams, kuriems dar snarglys varva, perka motociklus ar bmw. Na ir turi rezultatą. Teises prietrankoms lietuviams turėtų duoti tik nuo 23 metų ir pirmus 3 metus turėtų leisti vairuoti tik lengvasvores maškes, o tokias kaip bmw tik nuo 26 metų ir kai jau turi 3 metų stažą. Kur iš vis lakstyti piemenims su tom maškėm? Ir dar zyzia, kad blogai gyvena. Kelkit trigubai kainas automobiliams, benzui, draudimui, kelių mokesčiui, už oro taršą. Kad ta mašina atsieitų 10 gabalų per mėnesį. Vot tada ir nebus nuolat žūstančių žmonių. O dabar kasdien tiesiog stirtos žuvusių... Jau baisu ir atsidaryti spaudos puslapius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių