Quantcast

Kaltinamąją dėl nelaimės „Vichy“ parke prokurorė prašo bausti lygtinai

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos prokuratūra mano, kad dėl nelaimės vandens parke „Vichy“, kai skendo mažametė mergaitė, kalta valymo priežiūros paslaugas teikusios įmonės „Valymo priežiūros centras“ 52 metų dabar jau buvusi darbuotoja Svetlana Ruseckienė.

Vilniaus miesto apylinkės teisme ketvirtadienį vykusiame posėdyje prokurorė Larisa Fedotova paprašė S.Ruseckienę pripažinta kalta dėl tarnybos pareigų neatlikimo ir sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo. Kaltintojos manymu, kokybės vadybininke dirbusiai S.Ruseckienei teismas turėtų skirti trejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiem metams. Per šį laikotarpį be bausmės atidėjimo vykdymą prižiūrinčios moteris negalėtų išvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau nei savaitei.

„Labai gaila, kad, mano nuomone, S.Ruseckienė nesuprato, kad jai tinkamai atliekant savo pareigas nebūtų įvykęs skaudus įvykis su mažamete mergaite. Kad asmuo neatgailauja, nepripažįsta, turi atsispindėti bausmėje. Reikia atsižvelgti, kad nukentėjo mažametis vaikas“, - sakė prokurorė L.Fedotova.

Ji taip pat paminėjo, kad keturis kartus apklausta vadybininkė davė skirtingus parodymus.

Teismas nuosprendį skelbs gegužės 5 dieną.

2013 metų rugpjūtį mažametė, tuomet 9 metų mergaitė skendo viename iš atrakcionų, nes buvo įtraukta į vandens nutekėjimo sistemos angą ir negalėjo savarankiškai iš jos ištrūkti.

Nukentėjusios mergaitės šeima šioje byloje yra pateikusi 400 tūkst. litų (beveik 116 tūkst. eurų) ieškinį.

S.Ruseckienė yra sakiusi, kad jai vienai buvo suversta kaltė.

„Prašau mane išteisinti, aš nežinojau pavojingų faktorių“, - teismui sakė kaltinamoji. To paties prašo ir jos gynėjas.

Nukentėjusios mergaitės tėvas teisme teigė, kad jam neduoda ramybės klausimas, ar saugu lankytis vandens parke. Vyras baiminosi, kad gali nukentėtų daugiau vaikų.

Pernai rugsėjo pabaigoje Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba pranešė, kad lankytojų saugumo neužtikrinusiam pramogų parkui „ Vichy“ skyrė 22,5 tūkst. litų (6,5 tūkst. eurų) baudą.

Tarnyba pranešė baudą pramogų parką valdančiai bendrovei „Vandens parkas“ skyrusi už Produktų saugos įstatymo pažeidimą. Tarnyba įvertino Vilniaus visuomenės sveikatos centro informaciją dėl 2013 metų rugpjūčio 17 dienos incidento, kai pramogų parko baseine „Kanojų upė“ į vandens išleidimo angą buvo įtraukta mažametė, ji skendo, patyrė traumą ir buvo pristatyta į Vilniaus universiteto vaikų ligoninę gydymui.

Prokuratūra mano, kad, S.Ruseckienė, būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, pažeisdama specialias elgesio saugumo taisykles dėl neatsargumo netinkamai atliko savo pareigas ir dėl to sunkiai sužalojo žmogų.

Tyrimo metu nustatyta, kad valymo darbams atlikti moteris kitiems dviem asmenims nurodė nuimti apsaugines groteles, dengiančias dvi vandens įtraukimo cirkuliacines angas. Tačiau būdama atsakinga už užduočių įvykdymą ir atliekamų darbų kokybę, jų nekoordinavo, o žinodama, kad vandens cirkuliacinės angos yra neuždengtos ne mažiau kaip penkias paras, nenumatė, kad tai gali sukelti pavojų vandens parko lankytojams, nors turėjo tai numatyti. Būtent dėl tokio neatsargumo ir įvyko skaudi nelaimė gausiai vaikų bei suaugusiųjų lankomame objekte.

Mažametės nukentėjusiosios gydymo išlaidoms atlyginti Vilniaus teritorinė ligonių kasa šioje baudžiamojoje byloje yra pareiškusi civilinį ieškinį – daugiau nei 5 tūkst. litų (daugiau nei 1,4 tūkst. eurų).

Baudžiamasis kodeksas už sunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo, pažeidžiant specialias elgesio saugumo taisykles, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų, už tarnybos pareigų neatlikimą – baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių