Quantcast

Jaunuolių šūkiai „Lietuva – lietuviams“ sulaukė prokuratūros atsako

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo, kai dėl panašių nusikaltimų teisiami vaikinai teisme demonstravo galbūt nesantaiką kurstančius šūkius.

Kaip pranešė prokuratūra, ikiteisminis tyrimas dėl galimo kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę pradėtas antradienį.

„Sprendimas pradėti šį tyrimą priimtas susipažinus su žiniasklaidoje pasirodžiusia informacija, kad vakar Vilniaus miesto apylinkės teisme du kaltinamieji demonstravo galbūt tautinę neapykantą kurstančius užrašus“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Portalas 15min.lt antradienio vakarą pranešė, kad dėl smurto prieš ekvadorietį ir kurstymo prieš kitos rasės asmenį teisiami Einoras Lukašavičius ir Jaroslavas Malinovskis į baudžiamosios bylos teismo posėdį atsinešė užrašus „Tiesa mūsų pusėj! Lietuva lietuviams. 14/88“. Pasak žmogaus teisių aktyvistų, šiose skaičių kombinacijose užkoduotas baltųjų viršenybės šalininkų šūkis.

Teisėsauga skelbia ikiteisminį tyrimą pradėjusi siekiant nustatyti, ar kaltinamųjų veiksmuose buvo kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę požymių.

Vilniuje gyvenančio ekvadoriečio Fabiano Sanchezo (Fabijano Sančeso) teigimu, sostinės Antakalnio rajone, P. Vileišio stotelėje, jis buvo užpultas liepos 19 dieną. Anot jaunuolio, užpuolikai jį mušdami šaukė „Lietuva – lietuviams“. Tokius pat šūkius įtariamieji skandavo teisme.

Už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę įtariamiesiems gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai reikia suprast kad Prokuratūra ir LR Konstituciją į teismą paduos, nes ten KALBAMA apie 'Lietuvių tautą šimtmečius gynusią Šalį ir ją MUMS išsaugojusią", ir prie visa to - O SIAUBE - Lietuvių kalbą vienintele ČIA paskelbusią. Taip kad - čia byla PRIEŠ Lietuvą.

Mh

Mh portretas
Lietuva- prasmirdusiems asilų dulkintojams. Dabar gerai?

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Mano šūkis ,,Lietuva -babajam''.Esu lojalus dabartinės Lietuvos valdžiai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių