Quantcast

Po pakeistos eismo tvarkos Vilniaus senamiestyje jau skaičiuoja pažeidėjus

  • Teksto dydis:

Vilniaus senamiestyje kone per naktį pasikeitus taisyklėms, kai įsigaliojo kilpinis eismas, neilgai trukus atsirado ir pažeidėjų. 

Kai ant grindinio atsirado stulpeliai, blokuojantys įvažiavimą ir išvažiavimą į tam tikras sostinės senamiesčio vietas, netrūksta vairuotojų besistengiančių apeiti šią naujovę.

LNK žinių reporteriai vaizdo kameromis užfiksavo pažeidimą, kai Vilniaus senamiestyje manevruojantis lengvasis automobilis „Volvo“, kuriam, pagal naujojo kilpinio eismo taisykles galima važiuoti tik tiesiai, nusprendžia sukti į dešinę brukdamasis pro siaurą tarpą, skirtą pėstiesiems, ir nuverčia į grindinį įmontuotą stulpelį. Negana to, pažeidęs taisykles pasprunka iš įvykio vietos. 

Kaip teigiama, pastarojo tipo vairuotojų nestinga.

Vilniaus senamiestyje atsirado keturios kilpos. Jose eismas vyksta viena kryptimi. „Įvažiavus iš vienos pusės į Vilniaus miesto senamiestį, bus galima išvažiuoti tiktai toje pačioje senamiesčio pusėje“, – LNK žinioms sakė Vilniaus miesto vicemeras Vytautas Matulas.

„Vairuotojai važiuoja per linijas, pro ženklus – nesupranta, kaip važiuoti, skundžiasi. Kaip žmonės kitomis kryptimis patenka į Vokiečių gatvę, nesuprantu“, – reportaže stebėjosi gatvės ženklinimą keičiantis darbininkas.

Liepą vairuotojams bus leista apsiprasti su naujove, t.y. jie nebus baudžiami. Tačiau rugpjūtį eismą Vilniaus senamiestyje stebės vaizdo kameros, kurios fiksuos ar vairuotojai laikydamiesi kilpinio eismo taisyklių išlieka sąžiningi prieš save ir kitus eismo dalyvius. Piktavaliams grės netekti vairuotojo pažymėjimo ir kurį laiką vaikščioti pėsčiomis.

Naujojo kilpinio eismo klausimu vairuotojų nuomonės išsiskyrė. Vieni džiaugėsi tokiu sostinės savivaldybės sprendimu, nes vadovaujantis tuo esą senamiestyje bus mažesni tranzitinio automobilių eismo srautai ir judėti bus mažiau sudėtinga. Kiti priešingai – pasisakė geriau už piniginę rinkliavą įvažiuojant į senamiestį nei kilpinio eismo vingrybes.

Kilpinis eismas įvestas nuo liepos 7 dienos. Pagrindiniai įvažiavimai yra Trakų, Islandijos, Subačiaus ir Latako gatvėse, o išvažiavimai – Visų Šventųjų, Klaipėdos ir Universiteto gatvėse. Kiekviena kilpa turi 1–2 išvažiavimus.

Kaip skelbta BNS, senamiestis pagal kilpas suskirstytas į keturias spalvines zonas: rudą (Trakų g. zona), oranžinę (Islandijos g. zona), violetinę (Subačiaus g. zona) ir žydrą (Latako g. zona).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Protinga

Protinga portretas
Pusdienis praejo, o dar naujienu nera! Dirbam!!!

astravas

astravas portretas
sprogus astravui senameiscio gyventojai praktiskai lieka nepabege, nes pro kur begt keliu nebus....

dar

dar portretas
ka sugalvos libersimai kaip das idurt prie biudzeto /asmeninio/?... o a rmoskos su nilsonais jau lenda su zenkliukais i prezidentura ciniskiau nesugalvos dargi simonenko?...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių