Quantcast

Įsiteisėjo teismo sprendimas dėl buvusios prokurorės ir jos bendrininko kyšininkavimo

  • Teksto dydis:

Šiandien Lietuvos apeliacinis teismas priėmė sprendimą išnagrinėjęs nuteistųjų: buvusios Vilniaus apygardos prokurorės L. B. ir jos pažįstamo V. P., bei Generalinės prokuratūros apeliacinius skundus. Teismas atmetė pateiktus skundus ir paliko galioti Kauno apygardos teismo nuosprendį.

Ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai, buvo pradėtas 2014 metų gruodžio 16 dieną generalinio prokuroro sprendimu.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo surinkti duomenys, kurie leido teigti, kad kaltinamieji iš vieno vilniečio reikalavo kyšio ir paėmė 10 tūkst. eurų kyšį už palankių jo atžvilgiu proceso sprendimų priėmimą prokurorės kontroliuotame ikiteisminiame tyrime.

2015 metų sausio mėnesį L. B. buvo atleista iš einamų pareigų Vilniaus apygardos prokuratūroje.

2017-ųjų gruodžio 22 d. Kauno apygardos teismas buvusią Vilniaus apygardos prokurorę L. B. pripažino kalta dėl kyšininkavimo ir skyrė jai keturių metų laisvės atėmimo bausmę atidedant jos vykdymą trejiems metams.

Taip pat teismas penkeriems metams atėmė teisę dirbti valstybės tarnyboje ir skyrė 15 MGL (570 eurų) įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą bei 4 900 eurų turto konfiskavimą.

Buvusios pareigūnės pažįstamas V. P. pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam skirta 3,5 metų laisvės atėmimo bausmė, atidedant jos vykdymą trejiems metams, ir 15 MGL (570 eurų) įmoka į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą bei 5 100 eurų turto konfiskavimą.

Su šiuo teismo nuosprendžiu nesutiko nuteistieji ir jį apskundė apeliacine tvarka. Nuteistoji L. B. prašė ją išteisinti, o nuteistasis V. P. prašė perkvalifikuoti veiką į piktnaudžiavimą ir skirti švelnesnę bausmę.

Taip pat nuosprendį apeliacine tvarka apskundė ir Generalinė prokuratūra, prašydama sugriežtinti bausmę nuteistajai L. B., atsižvelgiant į teisingumo ir bausmės individualizavimo principus, siekiant skatinti asmenų bendradarbiavimą su teisėsaugos institucijomis ir nuoširdumą bei sąžiningumą baudžiamajame procese.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geriausias pasiūlymas

Geriausias pasiūlymas portretas
Man mokama daugiau nei 132 USD per valandą, dirbant namuose su 2 vaikais. Niekada nemaniau, kad galėssiu tai padaryti, bet mano geriausia draugė per mėnesį uždirba daugiau nei 22688 USD, ir ji įtikino mane pabandyti. Šiuo atžvilgiu potencialas yra begalinis. Štai ką aš darau ....................>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.T­r­a­b­­a­­j­­o­s­7.C­o­m

Lana Nowak

Lana Nowak portretas
Nоrite susіrasti mеrginą vіenai nаkčiai? Svеiki аtvykę - www.ujeb.se/lana22
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių