Quantcast

Inspektorių taikiklyje – beveik milijoną Šveicarijoje uždirbusi striptizo šokėja

  • Teksto dydis:

Į mokesčių inspektorių akiratį pateko striptizo šokėja, kuri dirbo Šveicarijoje ir iš ten uždirbtų pinigų Lietuvoje nusipirko butą ir baigia Vilniuje pasistatyti dar ir namą.

Pasak Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos pranešimo, jonaviete susidomėta tiriant gyventojų, turinčių neregistruotos ar nebaigtos statybos būstų, pajamų šaltinius. Moteris Vilniuje nusipirko beveik pusę milijono litų litų kainavusį butą. Be to, prestižiniame sostinės rajone ji baigia pasistatyti namą. Lietuvoje moteris nedirbo, jokios individualios veiklos nebuvo įregistravusi, tad mokesčių inspektoriai pradėjo aiškintis, iš kokių lėšų ji įsigijo brangiai kainavusį nekilnojamąjį turtą.

Atlikus mokestinį tyrimą paaiškėjo, kad moteris keletą pastarųjų metų dirbo viename iš striptizo klubų Šveicarijoje ir uždirbo beveik milijoną litų. Per metus šioje šalyje ji masažuodavo klubo klientus 90 dienų, nes pagal Šveicarijos įstatymus už tokį laikotarpį gyventojo gautos veiklos pajamos neapmokestinamos. Tačiau, pagal užsienio šalių dvigubo apmokestinimo išvengimo bei Lietuvos Respublikos gyventojų pajamų mokesčio įstatymą, už pajamas neapmokestintas užsienyje privaloma susimokėti mokesčius Lietuvoje.

Po atlikto tyrimo nustatyta, kad moteris už praėjusius laikotarpius jau privalėjo deklaruoti daugiau nei 700 tūkst. litų užsienyje gautų pajamų ir nuo jų sumokėti priklausančius mokesčius. Kadangi to nebuvo padaryta, mokesčiai bus apskaičiuoti patikrinimo metu.

Mokesčių inspektoriai taip pat susidomėjo ir užsienyje manekenės uždirbtais pinigais. Aiškinantis, iš kokių pajamų įsigijo sostinėje butą manekene dirbanti mergina, Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai nustatė, kad nuo 2009 metų ji dirbo modeliu Japonijoje, Italijoje bei Vokietijoje. Gautas Japonijoje pajamas manekenė deklaravo ir mokesčius susimokėjo, o Italijoje bei Vokietijoje uždirbtus pinigus - per 200 tūkst. litų - "pamiršo" deklaruoti. Beveik 40 tūkst. litų priskaičiuoto gyventojų pajamų mokesčio ji susimokėjo iškart po atlikto mokestinio tyrimo.

"Atliekant gyventojų įsigijusių būstą mokestinius tyrimus, pastebėta tendencija, kad jie, paprašyti pagrįsti šio turto pajamų šaltinius, aiškina, jog pinigus uždirbę užsienyje. Po mokestinių tyrimų dažnai paaiškėja, kad uždirbti pinigai užsienio šalyje nebuvo apmokestinti, o Lietuvoje taip pat nedeklaruoti ir pajamų mokestis nuo jų nesumokėtas", - sakė Valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktoriaus pavaduotoja Vaimira Jakienė.

Ji pabrėžia, jog visi Lietuvos gyventojai, gavę pajamų užsienyje, nepriklausomai nuo to, ar tos pajamos užsienio šalyse buvo apmokestintos ar ne, privalo pateikti metines pajamų mokesčio deklaracijas ir deklaruoti užsienyje gautas pajamas. 

Valstybinė mokesčių inspekcija, vykdydama projektą "Būstas be mokesčių" išaiškino ne vieną atvejį kai, užsienyje šimtatūkstantines pinigų sumas uždirbantys Lietus piliečiai pasistato namus ar įsigyja prabangius butus "pamiršę", kad gautus pinigus reikėjo deklaruoti ir susimokėti mokesčius.

Šiuo metu atliekami 30 gyventojų mokestiniai tyrimai. Beveik pusė jų įsigytą turtą grindžia užsienyje uždirbtomis pajamomis, kurios siekia per 4 mln. litų. Dažniausiai šios pajamos nedeklaruotos, todėl užsienio mokesčių administratoriams išsiųsti paklausimai dėl 2,2 mln. litų gyventojų užsienyje uždirbtų pajamų pagrįstumo.

Mokesčių inspekcija primena, jog apie pastebėtus mokestinius pažeidimus galima pranešti paskambinus trumpuoju pasitikėjimo telefonu 1882, užpildžius elektroninę anketą svetainėje arba pasinaudojus programėle išmaniesiems telefonams "Pranešk", taip pat užėjus į apskrities mokesčių inspekciją bei jos teritorinius padalinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lllalalalala

lllalalalala portretas
dabar tik prostitutes ir lezbijetes gerai uzdirba :-))))

o

o portretas
ko nutilot apie seimunu 9 nes bylas apie neleistina praturtejima,jau viskas zakonno?

Algmantas

Algmantas portretas
Sutinku su NETUREK nuomone 100%. Tai zmoniu plesimas 'pagal istatyma'.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių