Quantcast

Į riaušių prie Seimo bylos posėdį atvesdinti keturi kaltinamieji, dar keturių – nepavyko

Į Vilniaus miesto apylinkės teismą, trečiadienį nagrinėjusį riaušių prie Seimo bylą, buvo priverstinai atvesdinti keturi kaltinamieji.

Dar keturių kaltinamųjų atvesdinti nepavyko, BNS informavo teismo atstovas Giedrius Janonis.

Kaltinamuosius į teismą paprastai atvesdina policija, pareigūnai gauna iš teismo dokumentus, bendrauja su kaltinamaisiais, primena apie pareigą dalyvauti posėdyje.

Kadangi į anksčiau vykusį posėdį kai kurie kaltinamieji neatvyko ir nepranešė teismui, teismas nusprendė, kad jie praleido posėdį be svarbių priežasčių, todėl buvo priimtos nutartys dėl priverstinio jų atvesdinimo.

Posėdyje taip pat nagrinėti įvairūs kaltinamųjų ir jų gynėjų prašymai. Buvo toliau aiškinamasi jų pozicija dėl kaltinamojo akto, kurį toliau skaitė prokuroras, buvo klausomasi parodymų – per posėdį buvo apklausti keturi kaltinamieji.

Šioje byloje 87 asmenys kaltinami dėl 2021 metų rugpjūtį prie Seimo vykusių riaušių. Byloje yra 25 nukentėjusieji ir 242 liudytojai iš visos Lietuvos.

Riaušių prie Seimo baudžiamoji byla Vilniaus miesto apylinkės teismą pasiekė sausį, dėl itin didelio proceso dalyvių skaičiaus ir ypatingai didelės apimties ji pripažinta galinčia užsitęsti, bylai nagrinėti sudaryta trijų teisėjų kolegija.

Visi kaltinamieji į posėdžius, kaip įprasta, nesusirenka. Beveik visi kaltinamieji yra laisvėje, vienam jų yra paskelbta paieška.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio kiemo. Prieš protestuotojus policija panaudojo ašarines dujas, šie savo ruožtu mėtė į pareigūnus akmenis.

Policija pažymi, kad organizuoto mitingo metu ir po jo grupė asmenų „organizavo ir išprovokavo žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip pažeisti viešąją tvarką“, riaušių metu kai kurie asmenys tai ir darė, panaudojo sprogmenis bei pasipriešino policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zydrius

zydrius  portretas
lobovas zonoj ozys buvo,o celofanas gaidyd,dabar susivienijo ir tapo pedofilais

Anonimas

Anonimas portretas
PAREIGŪNAI DABAR BĖGTI NEGALI O JIE GREITAI NUĖJO....

Joo

Joo portretas
Režimo susidorojimas su aktyviais piliečiais.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių