Quantcast

Į kontrabandai gabenti skirtą liemenę buvo sukišta beveik 100 pakelių cigarečių

  • Teksto dydis:

Vilniečiai vyras ir moteris kontrabandines cigaretes slėpė drabužiuose. Moteris dėvėjo specialiai tam pasiūtą liemenę, į kurią tilpo beveik 100 pakelių rūkalų.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės-Šalčininkai, tikrino automobilį „Volkswagen Passat" lietuviškais numeriais.

Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą.

Iš Dieveniškių kilpos važiavusį automobilį vairavo 57-erių Vilniaus gyventojas, turintis nekilnojamojo turto Šalčininkų rajone. Kartu vyko 61-erių vilnietė, nekilnojamojo turto bendrasavininkė. Jie VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus.

Patikros metu pasieniečių dėmesį patraukė moters dėvėta striukė, kuri buvo nenatūraliai išsipūtusi. Vilniečiai buvo pristatyti į netoliese esančią G. Žagunio užkardą. Čia moterį patikrino VSAT pareigūnė. Paaiškėjo, kad po striuke ji vilkėjo specialiai pasiūtą liemenę su kišenėmis priekyje ir ant nugaros. Į ją moteris buvo sukišusi 93 pakelius cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Čia pat buvo patikrintas ir vairuotojas. Po striuke vilkėto švarko kišenėse jis slėpė 36 pakelius cigarečių su Baltarusijos banderolėmis.

Vilniečiams pradėtos administracinės bylos teisenos. Jiems gresia baudos nuo 400 iki 1900 eurų. Jie privalės atvykti į Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmus, kur bus nagrinėjama ši byla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O masiulio

O masiulio portretas
Kaip reikalai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių