Quantcast

Į atvirąją koloniją Pravieniškėse negrįžo nuteistasis: dingo darbovietėje nuėjęs į tualetą

  • Teksto dydis:

Į atvirąją koloniją Pravieniškėse negrįžo į darbą Vilniuje išleistas nuteistasis.

Antradienio vakarą, 20.55 val., policija gavo pranešimą, kad į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją negrįžo 29 metų nuteistasis Audrius Marčiulionis.

Pravieniškių pataisos namai-atviroji kolonija informavo, kad atvirojoje kolonijoje bausmę atliekantis nuteistasis A. Marčiulionis pasišalino iš darbo vietos.

Iš atvirosios kolonijos nuteistasis dirbti vykdavo į Vilnių. Antradienį darbovietėje A. Marčiulionis nuėjo į tualetą ir į darbo vietą negrįžo, pranešė Kalėjimų departamentas.

Paskelbta nuteistojo paieška. Turinčius informacijos apie A. Marčiulionio buvimo vietą prašoma pranešti telefonu 112.

Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos informuoja, kad bausmę atliekantys atvirosiose kolonijose asmenys turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo, savivaldybių įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba trumpalaikių išvykų metu, naudotis mobiliaisiais telefonai

Kalėjimų departamente prie Teisingumo ministerijos pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vengimo atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą.

Antradienį darbovietėje A. Marčiulionis nuėjo į tualetą ir į darbo vietą negrįžo.

Įstatymas tam, kas būdamas nuteistas arešto ar laisvės atėmimo bausme, tačiau dar nesuimtas vengė atlikti paskirtą bausmę arba būdamas laikinai išleistas iš areštinės ar įkalinimo arba kardomojo kalinimo vietos be svarbios priežasties nustatytu laiku negrįžo, numato baudą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Bausmę atvirosiose kolonijose atliekantys asmenys turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba darbo paieškos tikslais, naudotis mobiliaisiais telefonais, taip pat su pataisos įstaigos vadovo leidimu gali trumpam sugrįžti į namus.

Atvirosios kolonijos, kaip bausmės atlikimo vietos, Lietuvoje pradėjo veikti nuo 2020 metų liepos. Pagal įstatymus jose bausmę atlieka nuteisti mažiau negu vienerių metų laisvės atėmimu nubausti asmenys arba perkeliami tie, kuriems likę mažiau negu vieneri metai iki išėjimo į laisvę.

Nuteistieji į atvirąsias kolonijas pastaruoju metu negrįžta dažnai.

Jie dažniausiai negrįžta arba pasišalina iš darboviečių, parduotuvių, gydymo įstaigų, rečiau pasišalina iš atvirosios kolonijos teritorijos arba negrįžta iš trumpalaikės išvykos į namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elena

Elena portretas
Per gerai vyrukas buvo,sugalvojo pasiilginti bausmės laiką.Bijau suklysti,ar tik ne su Hitleriu,kai jis sėdo kalėjiman(žinoma,būtų prieš karą),tai vienas ištikimas draugas,pasiprašė į kalėjimą,kad galėtų su juo kartu sėdėti.

kur ozys?

kur ozys? portretas
tai tas oys dar laisvej, ar jau pagautas?

Yes

Yes portretas
Baigėsi pasirodymas ožio. Numyžo laisvėje numyš ir lageri žiurkę ožy
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių