Quantcast

Grafičių užrašais pastatus darkę jaunuoliai laukia teismo

  • Teksto dydis:

Grafičių užrašais Vilniuje esančio Pranciškonų ordino vienuolyno ansamblio statinius darkę jaunuoliai laukia teismo.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Rolandas Jurkevičius surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami turto sunaikinimu ar sugadinimu bei viešosios tvarkos pažeidimu.

Kaip praneša policija, vienas jų kaltinamas ir neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2016-2017 metais grupė jaunuolių ant Pranciškonų vienuolyno tvoros aerozoliniais dažais piešė bei purškė užrašus, taip vandališkais veiksmais niokodami vienuolyno ansamblį. Vilniaus Pranciškonų vienuolyno ansamblis yra Lietuvos istorinio ir kultūrinio palikimo dalis, todėl jo pastatų kompleksas yra įtrauktas į Kultūros vertybių apsaugos departamento Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.

Tokie gerai vilniečiams žinomi užrašai kaip „Hardcoras NX, „Quaz“, „Kree“, „Ifoe“ ir kiti aerozoliniais dažais buvo purškiami ant įvairių sostinės pastatų. Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia teigti, jog asmenys sistemiškai savo vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą tiek aplinkiniams, tiek aplinkai.

Ikiteisminio tyrimo metu policijos pareigūnai atliko kratas jaunuolių namuose. Jų metu buvo rasta tyrimui reikšmingos informacijos: grafičių eskizų, piešinių, nuotraukų, užrašų, pas vieną iš jų – ir narkotinės medžiagos. Ikiteisminio tyrimo metu 6 asmenys patraukti baudžiamojon atsakomybėn, dėl 70 nusikalstamos veikos epizodų.

Vilniaus miesto savivaldybė yra numačiusi leistinas grafičių piešimo vietas daugelyje sostinės vietų, tačiau grafičių užrašai bei piešiniai purškiami ir tam neskirtose vietose, taip padarant materialinę žalą Vilniaus miesto savivaldybei ir sostinės pastatų savininkams.

Visi kaltinamieji savo kaltę pripažįsta, vienas iš jų savo noru atlygino padarytą žalą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras R. Jurkevičius.

 Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P. Sauliui

P. Sauliui portretas
Šie terliai patys sau gadina gyvenimą

saulius

saulius portretas
Nori sugadinti jaunuoliams gyvenimus,sventu tikrai nera nei vieno

Iki šušaudymo

Iki šušaudymo portretas
Tokius debilus,niekšus reikia kuo griežčiau bausti ir būtinai laisvės atėmimu.Tepliodami sienas jie gadina ne tik nuosavybę,miesto vaizdą,bet ir visą Lietuvos prestižą.Jie pilnai turi atstatyti išpeckiotas sienas,o ne savininkai.Juk kalti peckiotojai,o ne savininkai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių