Pereiti į pagrindinį turinį

Ginkluoti plėšikai teisme gailėjosi savo poelgių

2009-05-04 19:49
Ginkluoti plėšikai teisme gailėjosi savo poelgių
Ginkluoti plėšikai teisme gailėjosi savo poelgių / Sauliaus Žiūros (BFL) nuotr.

Pirmadienį Vilniaus 1-os apylinkės teismas paskelbė nuosprendį keturiems jauniems plėšikams, trims dvidešimtmečiams ir 22 metų jaunuoliui.

Tyrimo metu nustatyta, kad 2008 metų sausio 6-ąją apie 3 val. Justiniškių gatvėje, priešais parduotuvę „Nemuno baldų centras“, panaudodami psichologinį smurtą ir grasindami šaunamaisiais ginklais, apiplėšė dvi nukentėjusiąsias ir pagrobė iš jų du mobiliuosius telefonus, kurių vertė – 980 litų.

Po dešimties dienų, sausio 16-ąją „žygį“ jaunuoliai pakartojo - apie 23.50 val. Didlaukio gatvėje, jie pagrasino ginklu vyrui, po to jį sumušė ir pagrobė 200 litų kainuojantį mobilaus ryšio telefoną bei 4000 litų vertės nešiojamas kompiuteris.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai surado pagrobtus mobiliuosius telefonus bei kompiuterį, todėl nukentėję teisiamųjų neprašė atlyginti žalos. Kratų metu įtariamųjų butuose buvo rasti du ginklai – dujinis pistoletas „Bruni“ ir revolveris „ME 38 Magnum - 4R“, kurie buvo panaudoti įvykdant šiuos nusikaltimus.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad nė vienas kaltinamasis nebuvo teistas, visi yra jauni, gailėjosi įvykdę nusikaltimus. Vis dėlto jų veiksmai buvo įvertinti pagal nuopelnus – trims vyrukams už grotų teks praleisti pusketvirtų, o ketvirtajam jų draugui  - 3 metus ir 3 mėnesius.