Quantcast

Gimnazijos rūsyje moterį nužudžiusiam vilniečiui – teismo nuosprendis

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas penktadienį kalėti dešimt metų nuteisė vilnietį Vytautą Mockų, kuris Vilniaus V. Kačialovo gimnazijos rūsyje nužudė pažįstamą moterį.

Bylos duomenimis, mirtimi pasibaigęs konfliktas tarp 48 metų V.Mockaus ir Palmiros Juškelienės kilo dėl lyginimo lentos -  moteris apkaltino V.Mockų, kad pastarasis už ją jai nesumokėjo 140 litų. Nusikaltimas įvykdytas pernai kovo 7 dieną.

„Pareikšti kaltinimai pasitvirtino, teismas nematė reikalo perkvalifikuoti, kaip to prašė gynėjai, kaltinimas pilnai pasitvirtinęs“, - sakė teisėja Daiva Kazlauskienė.

Nužudęs P.Juškelienę, nuteistasis iš įvykio vietos pasišalino. Sugrįžęs tos pačios dienos vakarą, suvyniojo aukos kojas į plėvelę ir apklojo ją rūsyje rasta kilimine danga, uždengė automobilio ratais.

V.Mockus dirbo minėtos gimnazijos valgykloje, kartu su sugyventine rūpinosi moksleivių maitinimu. Kaip pasakojo V.Mockus, P.Juškelienė kažkada jam paskolino pinigų verslui pradėti. Nuo to laiko, anot kaltinamojo, moteris jį terorizavo dėl negrąžintos skolos.

Pasak teismo pranešimo, V.Mockus bandė įrodyti, kad pirma jį užsipuolė P.Juškelienė, o jis tik bandė gintis, tačiau teismas kaltinamojo veiksmuose savigynos požymių nenustatė.

Ekspertai nustatė, kad moteriai buvo suduota 12 kartų ir trimis skirtingais įrankiais, kurie buvo keičiami, todėl gynybos nuo pavojingo puolimo versiją atmetė.

,,Nukentėjusiajai padarytų sužalojimų skaičius yra per didelis apsiginti nuo puolimo“, - rašoma nuosprendyje.

Teismas konstatavo, kad situacija dėl skolos ir jos grąžinimo nebuvo nauja - tai tęsėsi ne vienerius metus. Todėl lengvinančia aplinkybe nelaikyta, jog menama skola galėjo V.Mockų išvesti iš kantrybės ar paskatinti nusikalsti.

Liudytojai kaltinamąjį apibūdino kaip ramaus būdo žmogų, todėl V.Mockaus veiksmų sumušant nukentėjusiąją teismas nelaikė spontaniškais ar išprovokuotais nukentėjusiosios.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė, kad V. Mockus padarė labai sunkų tyčinį nusikaltimą, dėl kurio buvo atimta žmogaus gyvybė. Skiriant bausmės dydį, atsižvelgta, kad kaltinamasis, mušdamas nukentėjusiąją, naudojo net kelis įrankius.

Teismo sprendimu V.Mockus nužudytosios artimiesiems turės sumokėti daugiau nei 36 tūkst. eurų neturtinę ir turtinę žalą, taip pat 2,4  tūkst. eurų advokato išlaidoms padengti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių