Quantcast

Gėda – ne tas žodis: prabangų mersedesą pastatė net per dvi neįgaliųjų vietas

  • Teksto dydis:

Rodos, lietuvių sąmoningumas didėja ir prabangūs automobiliai, pastatyti neįgaliųjų vietoje, – jau vis retesnis vaizdas prekybos centrų stovėjimo aikštelėse.

Deja, vis dar pasitaiko tokių automobilių vairuotojų, kurie akiplėšiškai ignoruoja Kelių eismo taisykles.

Vaizdeliu iš šios serijos savaitgalį socialiniuose tinkluose pasidalijo renginių ir laidų vedėjas Giedrius Masalskis, vyras tokį neatsakingą vairuotojo elgesį pavadino taip – „Dvigubas neįgalumas“.

Vyro padarytoje nuotraukoje matyti, kad prabangus mersedesas su vardiniais numeriais ir užtamsintais langais pastatytas net per dvi neįgaliųjų vietas. Tokį vaizdą G. Masalskis užfiksavo prie Vilniaus prekybos centro „Banginis“.

Nuotraukoje matyti, kad plačiai pastatyto automobilio galas nepažymėtas neįgaliojo ženklu. 

G. Masalskis komentaruose patikslino, kad tądien aikštelė prie prekybos centro buvo kaip niekad tuščia.

„Padarai nuotrauką, nusiunti policijai, automobilio savininkui po kurio laiko ateina pranešimas apie skirtą baudą. Greita ir paprasta“, – situaciją komentavo pilietiškai nusiteikę internautai.

Kelių eismo taisyklės numato, kad transporto priemonės, kurią vairuoja teisę naudoti skiriamąjį ženklą „Neįgalusis“ turintys neįgalieji arba juos vežantys asmenys, priekis ir galas turi būti pažymėti kvadratiniais mėlynais skiriamaisiais ženklais „Neįgalusis“ su baltu apvadu ir baltu kelio ženklo „Neįgalieji“ simboliu. Teisę naudoti skiriamąjį ženklą „Neįgalusis“ turintys asmenys turi turėti tai patvirtinantį dokumentą.

Pasak policijos, už tokį pažeidimą transporto priemonės savininkui surašomas administracinio nusižengimo protokolas su administraciniu nurodymu už Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 1 d. reikalavimų nesilaikymą, taip pat vairuotojui gresia bauda nuo 30 eurų iki 90 eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emma

Emma portretas
Sveiki, aš rekomenduoju apsilankyti populiariausioje pažinčių svetainėje su puikiu paieškos varikliu, kuris suranda seksualinį partnerį - www.18date.pw Siųsti man laišką, aš visada ten prisijungę :)

ALGIS

ALGIS portretas
Matomai tai dvigubas neįgalusis , turintis dar ir PROTO N E G A L I Ą , KAIP GALI PYKTI ANT TOKIO LOCHO .

Anna

Anna portretas
Sveiki, aš rekomenduoju apsilankyti populiariausioje pažinčių svetainėje su puikiu paieškos varikliu, kuris suranda seksualinį partnerį - www.lady4.fun Siųsti man laišką, aš visada ten prisijungę :)
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių