Quantcast

Garaže Vilniuje registruota įmonė siekė 1,5 mln. litų ES paramos

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pranešė su Vilniaus apygardos prokuratūra užkirtusi kelią apgaule gauti daugiau nei 1,5 mln. litų Europos Sąjungos (ES) finansinės paramos lėšų už tariamą pelkių tvarkymą.

Įtarimai dėl dokumentų suklastojimo ir pasikėsinimo sukčiauti pateikti Vilniuje, A.Gustaičio gatvėje, esančiame garaže registruotos bendrovės vadovui bei šios bendrovės įgaliotam asmeniui.

Pirminiais duomenimis, praėjusių metų liepos mėnesį įsteigta ir garažų masyve registruota bendrovė Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui pateikė paraišką, kuria siekta gauti daugiau nei 1,5 mln. litų išmoką už pelkių tvarkymą.

Vilniuje registruota ir vieną darbuotoją teturinti bendrovė paraiškoje deklaravo 1582 hektarų valstybinių miškų plotą Šilutės rajone ir nurodė, kad deklaruojamus sklypus nuomojasi iš valstybės.

Milijoninę išmoką siekta gauti pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemonės "Kraštovaizdžio tvarkymas" veiklą "Šlapynių tvarkymas".

Per tyrimą nustatyta, kad bendrovės paraiškoje deklaruotus žemės plotus valdo Šilutės miškų urėdija, ji nebuvo ir nėra pasirašiusi jokios sutarties dėl žemės nuomos ar panaudos, o įtariamieji, suklastoję paraišką ir pateikę melagingus duomenis Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui, pasikėsino apgaule gauti ES finansinę paramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių