Quantcast

G. Kazakas korupcijos byloje nubaustas bauda, A. Butkevičius bausmės išvengė

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas (VAT) pirmadienį paskelbė, kad įžvelgė korupcijos požymių buvusių Vilniaus miesto tarybos narių Audriaus Butkevičiaus ir Gintaro Kazako baudžiamojoje byloje. Politikai kaltinti siūlę ir davę kyšių kitam tarybos nariui konservatoriui Vidui Urbonavičiui.

Teisėjų kolegija iš dalies tenkino apygardos prokuratūros apeliacinį skundą pakeisti 2011 metų rugsėjį paskelbtą tuometinio Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo nuosprendį. VAT nutarė panaikinti išteisinimą A.Butkevičiaus atžvilgiu dėl siūlymo ir pažadėjimo duoti kyšį, bet bausmės jis išvengs, nes byla dėl senaties nutraukta.

"Nors ir suėjęs senaties terminas, teismas vis dėto išsprendė klausimą dėl faktinių bylos aplinkybių. Įvertinus bylos įrodymus, pagal bylos faktines aplinkybes, pareikštas kaltinimas A.Butkevičiui pasitvirtino, bet suėjo senaties terminas", - sakė nutartį paskelbusi teisėja Virginija Pakalnytė-Tamošiūnaitė.

Teisėja taip pat paskelbė, kad operatyviniai veiksmai tuometinių tarybos narių atžvilgiu atlikti teisėtai, įrodymai surinkti teisėtai, operatyvinis tyrimas taip pat buvo pradėtas teisėtai.

A.Butkevičius savo ruožtu žurnalistams pareiškė, kad jo byloje padaryta daug žmogaus teisių pažeidimų ir jis kreipsis į Europos Žmogaus Teisių Teismą Strasbūre.

G.Kazakui teismo nuosprendžiu skirta subendrinta 200 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydžio - 26 tūkst. litų bauda. Ji sumažinta daugiau nei 8 tūkst. litų, atsižvelgus į tai, kad 2008 metų pavasarį tuometinis tarybos narys buvo laikomas suimtas.

Teismas laisvės atėmimo bausmės neskyrė atsižvelgęs į tai, kad nusikaltimas padarytas seniai, taip pat atsižvelgta į kaltinamojo asmenybę.

A.Butkevičius ir G.Kazakas teisme kaltinimus atmetė. Pasak A.Butkevičiaus, ši byla politinė, nes esą jį sulaikant norėta pakeisti valdžią Vilniuje.

"Kai mane sulaikė, po dviejų dienų turėjo būti keičiama mieste valdžia. Šios bylos esmė - balsų pusiausvyra Vilniaus miesto taryboje. Artūras Zuokas, padedant konservatoriams, turėjo grįžti į valdžią", - yra sakęs kaltinamasis.

Ši byla į Vilniaus apygardos teismą grįžo pernai lapkritį. Tuomet Aukščiausiasis Teismas patenkino prokuroro kasacinį skundą ir panaikino Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo bei apeliacine tvarka baudžiamąją bylą nagrinėjusio Vilniaus apygardos teismo sprendimų dalis, kuriose A.Butkevičius ir G.Kazakas buvo išteisinti dėl kaltinimų 2008 metais papirkus Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narį V.Urbonavičių ir nutarė bylą perduoti iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VITIOCHAS

VITIOCHAS portretas
KITAIP IR BŪT NEGALĖJO.ČIA LIETUVA,ČIA VISI MYLI PINIGUS....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių