Quantcast

Fitneso čempionę sudeginti pasikėsinusio J. Solionovo nepasigailėjo: lieka nuteistas

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį atmetė savo buvusią sugyventinę bandžiusio sudeginti Lietuvos kultūrizmo čempionatų prizininko Jurijaus Solionovo skundą ir paliko galioti dešimties metų laisvės atėmimo bausmę.

Pirmos instancijos teismas jį nuteisė už tai, kad pernai sausį visuotinai pavojingu būdu – sudeginant, pasikėsino nužudyti savo buvusią sugyventinę, Lietuvos ir Europos fitneso čempionę Iloną Kokoš. Taip pat už grasinimus ją nužudyti ir pasikėsinimą visuotinai pavojingu būdu sunaikinti svetimą turtą.

Apeliacinis teismas sutiko, kad apygardos teismo bendrai už tris nusikalstamas veikas nuteistajam skirta dešimties metų laisvės atėmimo bausmė yra tinkamai individualizuota ir užtikrins bausmės tikslų įgyvendinimą.

Skunde nuteistasis prašė jį išteisinti, jo suėmimo laiką pripažinti neteisėtu ir už tai jam atlyginti žalą.

Teismas buvo nustatęs, kad J. Solionovas nuo 2017 metų rugsėjo iki 2017 metų gruodžio grasino savo buvusiai sugyventinei I. Kokoš fiziškai susidoroti, rašydamas jai grasinančio pobūdžio SMS pranešimus. Vėliau bandė ją nužudyti.

2018 metų sausį iš namų išėjusi I. Kokoš įsėdo į išsikviestą taksi automobilį. Jai nespėjus uždaryti durelių, prie automobilio pribėgo jos buvęs sugyventinis ir, apipylęs mašinoje sėdinčią moterį benzinu, bandė įžiebti rankoje laikomą žiebtuvėlį.

Visa tai išvydęs taksi vairuotojas staigiai sureagavo: iš vyro rankų jis išmušė žiebtuvėlį ir užlaužė jam ranką. Benzinu taip pat apsipylusį ir jau kitą žiebtuvėlį rankoje turintį J.Solionovą vairuotojas laikė, kol atvyko policijos pareigūnai ir J.Solionovą sulaikė.

Apeliacinio teismo nutartis įsigalioja jos priėmimo dieną, tačiau per tris mėnesius kasacine tvarka gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buras

Buras portretas
solionov, kokos... Kas cia Lietuvoje dedasi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių