Quantcast

Elektrėnuose sulaikyti kontrabandines cigaretes krovę vyrai

  • Teksto dydis:

Elektrėnuose sulaikyta pusketvirto tūkstančio pakelių baltarusiškų cigarečių, jas krovę vyrai ir kontrabandininkų mikroautobusas „Volkswagen Transporter“.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Vilniaus pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai kartu su bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Saugos ir rizikų valdymo departamento darbuotojais patikrino gautą informaciją apie galimą neteisėto krovinio gabenimą.

Nuvykę prie vieno namo, esančio Elektrėnuose, pareigūnai netikėtai užklupo du asmenis, stovėjusius šalia automobilio „Volkswagen Transporter“. Turėta duomenų, kad čia gali būti iškraunamas nelegalus krovinys.

Mikroautobuso salone VSAT pareigūnai aptiko 7 dėžes, kuriose buvo 3500 pakelių „NZ Gold“ markės rūkalų, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Cigaretės buvo supakuotos po kelis blokus, kurie apvynioti juoda polietileno plėvele. Paaiškėjo, kad prie automobilio stovėję ir su įkalčiais sulaikyti asmenys yra 47-erių Elektrėnų gyventojas ir 49-erių vilnietis.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu asmenis artimiausiu metu apklaus pasieniečių tyrėjai.

Už padarytą nusikalstamą veiką vyrams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. „Volkswagen Transporter” ir kontrabandinių cigarečių krovinys pristatyti į Vilniaus pasienio rinktinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių