Quantcast

E. Mildažytė teisme pripažino kaltę dėl vairavimo išgėrus: gėdingas poelgis, sutinku su viskuo

Laidų vedėja ir prodiuserė Edita Mildažytė trečiadienį teisme pripažino kaltę dėl vairavimo išgėrus.

„Pripažįstu, be jokios abejonės“, – Vilniaus miesto apylinkės teismui sakė kaltinamoji.

Ją prašoma atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Ji teismo posėdyje sutiko duoti parodymus ir pasakojo apie tos dienos darbinę veiklą, policijos sulaikymą.

„Gėdingas poelgis, kuris man kaip asmeniui ir profesionalui padarė didžiulę žalą, negaliu paaiškinti, kodėl, taip įvyko. Sutinku su viskuo“, – teigė laidų vedėja.

Ji pasakojo, kad sulaikymo dieną išgėrė butelį vyno, neplanavo niekur važiuoti, tačiau vėliau nuvažiavo apie 30 kilometrų.

E. Mildažytė sakė, kad vairuoja nuo 1987 metų, per tą laiką nė karto iki tol nebuvo sukėlusi avarijos ar vairavusi neblaivi.

Teismo posėdyje pranešta, kad jame kaip galimas laiduotojas dalyvauja kaltinamosios gyvenimo draugas menotyrininkas Saulius Pilinkus. Teismas prie bylos prijungė pateiktus dokumentus, charakterizuojančius kaltinamąją, darbo užmokestį, laiduotojo charakteristiką ir kitus.

„Oficialiai skamba klaikiai – sugyventiniai, man labiau patiktų draugai“, – paklaustas apie santykius su kaltinamąja sakė S. Pilinkus.

Prašo atleisti nuo atsakomybės pagal laidavimą

Pagal galiojančius įstatymus teismas gali asmenį perduoti laiduotojo atsakomybei ir neskirti bausmės.

Manau, kad teismas gali atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Teisėja Aušra Dambrauskienė sakė, kad yra pateiktas prašymas atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą be užstato.

„Labai svarbu, kad asmuo būtų autoritetas ir tokie dalykai nepasikartotų“, – sakė teisėja.

Kaltinamoji teigė, kad S. Pilinkus yra žmogus, su kuriuo ji praleidžia daugiausiai laiko, galintis jai daryti teigiamą įtaką.

Vairuotojai pripažinus kaltę, teisme buvo atliktas sutrumpintas įrodymų tyrimas.

„Manau, kad teismas gali atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą“, – sakė prokuroras Valdemaras Baranauskas. Jis mano, kad S. Pilinkus yra vertas pasitikėjimo ir tinkamas laiduotojas.

55 metų E. Mildažytė neblaivi prie „Honda Jazz“ vairo policijai įkliuvo rugsėjį Vilniuje, Nemenčinės plente. Jai nustatytas vidutinis 2,36 promilės girtumas, užtraukiantis baudžiamąją atsakomybę.

Teismo posėdyje buvo paskelbta, kad mašiną įsigijo įmonė, ji įsigyta  išperkamosios nuomos būdu, sumokėta mažai įmokų, jos likutinė vertė – daugiau nei 17,4 tūkst. eurų.

Žinomos žurnalistės ir laidų vedėjos atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo išgėrus, Baudžiamajame kodekse už tai numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teismas turi a t s i ž v e l g t i į "lengvatą";-

teismas   turi  a t s i ž v e l g t i   į  "lengvatą";- portretas
MILDAŽYTĖ n e t u r i GĖDOS jausmo, kurį senai yra p r a g ė r u s i su " kolumbais".

Gerai

Gerai portretas
Gerai toms izimybems susiverte buteli vyno ir gatava vaziuoji sulaiko oi sori as cia netycia koroce kabai gailiuosi jus turit mane suprast ir atleist nes as cia nepaprasta as viena is kalbanciu galvu televizijoe

Lietuvis

Lietuvis portretas
Veidelis tai pragertas. Ne pirmą kartą vairavo matyt tokios būsenos. Kam tas laidavimas ir toliau gers ir vairuos.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių