Quantcast

Išnagrinėta E. Dragūno byla dėl neteisėtų statybų: gresia tūkstantinė bauda

  • Teksto dydis:

Atlikėjui Egidijui Dragūnui už savavališką namo statybą, kai pažeisti esminiai projekto sprendiniai, gresia bauda nuo 1,4 tūkstančio iki 3 tūkstančių eurų, jo bylą trečiadienį išnagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Sprendimas bus skelbiamas gruodžio 8 dieną.

Protokolą atlikėjui gegužę surašė Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos. Protokole rašoma, kad buvo pakeistos laikančios konstrukcijos, statytas projekte nenumatytas priestatas, pakeista statinio vieta.

E. Dragūnas, motyvuodamas užimtumu ir repeticijomis prieš būsimą koncertą, teismo posėdyje nedalyvavo, jam atstovavo advokatas Kęstutis Jokimas.

Advokatas sakė, kad nebuvo padaryta jokių neigiamų pasekmių gamtai ir visuomenei, klientas „pasirengęs vykdyti ištaisymo procedūrą“ ir tikisi mažesnės nei minimali baudos. Pasak K. Jokimo, dar nėra pasibaigęs terminas įteisinti tam tikrus projekto „nuokrypius“

„E. Dragūnas pripažįsta, kad buvo tam tikri nuokrypiai, tačiau noriu atkreipia teismo dėmesį, kad tokie nuokrypiai gali būti įteisinti“, – teismui sakė atlikėjo advokatas K. Jokimas.

E. Dragūnas pripažįsta, kad buvo tam tikri nuokrypiai, tačiau noriu atkreipia teismo dėmesį, kad tokie nuokrypiai gali būti įteisinti.

Jis vėliau žurnalistams aiškino, kad „idealiai pagal projektą“ pastatyti statinį yra beveik neįmanoma ir nuokrypiai būna visada.

Tuo metu Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento atstovas mano priešingai.

„Jeigu visi statytų kaip E. Dragūnas, tai yra nesilaikant projekto, koks tada būtų miestas ir kokia tada būtų apskritai tvarka. Visi taip nestato“ ,– žurnalistams sakė departamento atstovas Ramūnas Šablauskas. Jis abejoja, ar dabar E. Dragūnas kažką dar gali ištaisyti.

Spalio 30 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas E. Dragūną  įpareigojo per pusmetį savo lėšomis nugriauti Pavilnių regioniniame parke, Šilo gatvėje,. esantį gyvenamąjį namą. Teisėjas Gintaras Pašvenskas panaikino savivaldybės išduotą leidimą ir paskelbė, kad detalusis planas prieštaravo Saugomų teritorijų įstatyme numatytiems atstumams, buvo labai išplėstas namo tūris. Aplinkos ministerijos komisija yra nustačiusi, kad namo tūris padidintas beveik 16 kartų.

Be to, Saugomų teritorijų įstatyme nustatyta, kad draudžiama statyti statinius arčiau nei 50 metrų nuo šlaito viršutinės ir apatinės briaunos. E. Dragūno namo atstumas iki šlaito – 11,44 metro.

Šis sprendimas dar nėra įsiteisėjęs.

Be to, antstolė kreipėsi į teismą, prašydama žinomam atlikėjui už savavališkas namo statybas skirti baudą. Ši byla bus nagrinėjama kitų metų sausį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prieš

Prieš portretas
pradedant bet kokią statybynę veiklą, privaloma paskirti už statybos priežiūrą (būtinai gaunantį atitinkamą atlygį) atsakingą asmenį. Tad, mano manymu, ne E. Dragūnas turi atsakyti už atsiradusius nukrypimus nuo projektinės užduoties, o statybos priežiūrai vadovaujantysis asmuo...Egidijus, te improvizuoja koncertuodamas, o ne "statydamas", nes čia, juk, ne Niujorko Manhatano rajono, Harlemo gyventojų "gatvės muzika"...

...

... portretas
O jį ta 'baudikė' gąsdina?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių