Quantcast

Už policininkų įžeidimą E. Dragūnas nubaustas 120 eurų bauda

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį atlikėją Egidijų Dragūną pripažino kaltu dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo ir policijos pareigūno garbės ir orumo pažeminimo. Jam skirta 120 eurų bauda.

Nutarime konstatuojama, kad muzikos žvaigždė pernai spalio 22-osios naktį apie 2.30 val., Vilniuje, Rinktinės g., iš pravažiuojančio automobilio „Audi“ keleivio pusės pro atidarytą langą iškišo abi rankas ir rodė nepadorius gestus, rėkdamas „čia jums, „mentai“, nekenčiu jūsų“. Sustabdžius automobilį ir pareigūnui priėjus prie keleivio pusės, E.Dragūnas parodė pareigūnui nepadorų gestą, o priėjus žurnalistams prie automobilio, jiems buvo parodytas tas pats nepadorus gestas.

E.Dragūnas buvo pristatytas į policiją, jam surašytas protokolas už du administracinius pažeidimus.

Gavęs bylą, teismas tris kartus mėgino surengti posėdžius, tačiau į visus atlikėjas neatvyko. E.Dragūnas teismui pateikdavo prašymus atidėti bylos nagrinėjimą motyvuodamas tuo, kad yra išvykęs į iš anksto suplanuotą kelionę užsienyje, taip pat, kad teismo posėdžio metu nebus Lietuvoje dėl iš anksto suplanuotų intensyvių darbų ir neturi galimybės pakeisti savo planų.

Teismas pažymėjo, kad jokių įrodymų, pagrindžiančių neatvykimo į teismo posėdžius priežastis, todėl mano, kad jis vengia atvykti į teismo posėdį. Byla išnagrinėta atlikėjui nedalyvaujant rašytinio proceso tvarka.

Byloje esančiame paaiškinime E.Dragūnas teigia, kad jis su pažeidimu nesutinka, važiuodamas Rinktinės gatve su draugu, rodė pirštu į žvaigždes.

Teismas, skirdamas administracines nuobaudas, atsižvelgė į padarytų teisės pažeidimų pobūdį, į tai, kad vyras anksčiau buvo baustas administracine tvarka pažeidimus padarė turėdamas galiojančių nuobaudų.

Atlikėjas jau anksčiau yra baustas už pasipriešinimą policijai.

2015 metų gegužę teismas jam skyrė 86 eurų baudą už tai, kad jis pasipriešino policijai, kai važiavo neužsisegęs saugos diržų, plūdo policininkus, nepateikė prašomų dokumentų.

Atlikėjas dar nėra atgavęs teisės vairuoti automobilį. Pernai gruodį teismas už vairavimą išgėrus teisę vairuoti atėmė dvejiem metams ir dviem mėnesiams. Jam taip pat buvo skirta 723 eurų bauda.

Atlikėjas naktį neblaivus buvo sustabdytas Vilniaus miesto centre, jam buvo nustatytas 1,65 promilės girtumas. Tai – vidutinis girtumo laipsnis.

SEL lyderis anksčiau ne kartą baustas už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pamastymas

pamastymas portretas
na kaip dar pavaizduot kruta, mergos tai triusikus nusiperka,tai sukuosena,ir i laikrasti lenta, ziurekit visi cia as, o ka dragunas kas, jis ,niekas,turejimas pinigu,tai dar nereiskia but bahuru.,tai visas jo ir blatavojimas, parekaut per auto langa,ir bauda susimoket,o papultu i lageri,patys suprantat ....

Anonimas

Anonimas portretas
Aplamai tokio žmogaus elgesi parodantis jaunimaui nieko gero ir jei toliau taip jio nesutvardys ,visuomenei tai liks nesuprasta viena tik paglosto kitus baudžia .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių