Quantcast

Dziudo kovotojo I. Mečajaus byloje – netikėta atomazga

Pirmadienį teisėsaugininkai padėjo tašką dziudo kovotojo Igno Mečajaus byloje.

Ikiteisminio tyrimo baigtyje – netikėtumas

Kaip portalui patvirtino Lietuvos Respublikos Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė - Šatkauskienė, ikiteisminis tyrimas dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo nutrauktas abiems pusėms susitaikius.

Pasak Generalinės prokuratūros atstovės, toks sprendimas Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro priimtas įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis bei gavus įtariamųjų ir nukentėjusiųjų prašymą tyrimą nutraukti. 

„Nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą nurodoma, kad vienas iš įtariamųjų nuo baudžiamosios atsakomybės atleidžiamas kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius. Kitas asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleidžiamas pagal laidavimą, įvertinus, kad nusikalstamą veiką jis padarė pirmą kartą, nuoširdžiai dėl to gailėjosi ir pripažino savo kaltę“, – sakė G. Vitkauskaitė - Šatkauskienė.

Įtarimai buvo pareikšti abiems asmenims

Pašnekovės teigimu, įtarimai dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo buvo pareikšti dviem asmenims, vienam iš jų – ir dėl galimo nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Vilniaus miesto apylinkės teismas patvirtino nutarimo nutraukti ikiteisminį tyrimą teisėtumą ir pagrįstumą. Šis nutarimas gali būti skundžiamas nustatyta tvarka.

Įvykis paviešintas socialiniame tinkle

Primename, jog didelio visuomenės susidomėjimo šis smurtinis įvykis sulaukė praėjusių metų pabaigoje. Tuomet „Facebook“ mergina paviešino informaciją apie 2018 metų lapkritį prie vieno Vilniaus naktinio klubo įvykusias muštynes.

Po kurio laiko, Kalėdų rytą, socialiniame tinkle „Facebook“ jauna mergina pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota, kaip, pasak įrašo autorės, dziudo kovotojas kumščiu jai smogia. Pastaroji krenta ant žemės ir pasipila kraujas.

Apie nelaimę pranešta ir policijos pareigūnams informuojant, kad lapkričio 16 d. apie 4.40 val. nakties Vilniaus g. 29, prie baro „La Birra“ įvyko konfliktas, kurio metu nepažįstamas asmuo sumušė 1993 metais gimusį J.B. Nukentėjusiajam asmuo trenkė į nosį, o kiek vėliau konstatuotas nosies lūžimas.

Taip pat, teigta, jog agresyvusis užpuolikas vieną kartą trenkė 1997 metais gimusiai merginai. Tačiau nukentėjusioji į policiją nesikreipė. Atvykę medikai nustatė akies voko žaizdą.

Policijai peržiūrėjus visą vaizdo įrašą, paaiškėjo, kad konflikte dalyvavo kelios jaunuolių grupės. Iš jų per visą konfliktą aktyviai įsitraukė nuo 2 iki 5 asmenų. Tarp jų nukentėjusioji mergina nebuvo pastebėta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Teisingai padarė, kad tai kvaišai užvažiavo. Nėra ko lįsti į vyrų reikalus.

Anonimui Pidarui.....

Anonimui Pidarui..... portretas
Gausi šikną.

pasikartos

pasikartos portretas
Dabar kakotojas galės gaidžiui ar duhui galvą nuspirti, priklausomai nuo to, kas jam girtam pasivaidens. Sakys, kad nenorėjo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių