Quantcast

Dviem asmenims – po protokolą: vienas atsisakė pateikti dokumentus, kitas šlapinosi prie Katedros

Per Vasario 16-osios renginius sostinėje fiksuoti keli pažeidimai, administracinių nusižengimų protokolai surašyti dviem asmenims.

Kaip BNS informavo Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, vienam asmeniui protokolas surašytas už pareigūnų reikalavimų nevykdymą, kitam – už viešosios tvarkos pažeidimą esant neblaiviam.

„Vienas žmogus atsisakė pateikti savo dokumentus. Kitas neblaivus asmuo šlapinosi viešoje vietoje, prie Katedros“, – sakė policijos atstovas.

Jis taip pat teigė, kad prieš iškilmingą ceremoniją prie Prezidentūros pareigūnai „prevenciškai pabendravo“ su žmonėmis, į renginį atsinešusiais prieš šalies valdžią nukreiptus plakatus, tačiau jiems leista likti renginyje su plakatais. R. Matonis patikino, kad už plakatų turėjimą pareigūnai žmonių nebaus, nebent tai būtų įžeidžiantys ar neapykantą kurstantys plakatai.

„Policija dėkoja visiems žmonėms, kurie susirinko švęsti valstybės atkūrimo dienos. Vasario 16-ąją į viešus renginius susirinkus gausiam dalyvių skaičiui, rimtų incidentų ar provokacijų išvengta. Geranoriškai nusiteikę žmonės vykdė pareigūnų nurodymus, atsižvelgė į pareigūnų prašymus ar reikalavimus“, – pabrėžė policijos atstovas spaudai.

Jis taip pat perdavė policijos generalinio komisaro Renato Požėlos padėką „visiems pareigūnams, kurie profesionaliai vykdė savo pareigas“, užtikrino viešąją tvarką, ir atliko „puikų prevencinį darbą“, taip pat – pareigūnų atsiprašymą dėl eismo ribojimų.

Įvažiuojant į sostinę ties Grigiškėmis trečiadienį buvo nusidriekusi spūstis – policija tikrino pavienius automobilius, tačiau neapgręžė nė vieno, taip pat neaptiko ir draudžiamų daiktų.

14 valandą šalia Signatarų namų vykstant tradiciniam Vasario 16-osios minėjimui, kuriam policija žadėjo skirti didžiausią dėmesį, pažeidimų neužfiksuota, likus kiek mažiau nei pusvalandžiui iki renginio susirinkus gausiam žmonių būriui, pareigūnai laikinai ribojo žmonių pateikimą. Gyventojų buvo prašoma eiti įrenginį Pilies gatve iš Rotušės aikštės pusės.

R. Matonio teigimu, nuo maždaug 13.35 val. buvo ribojamas patekimas į Vilniaus universiteto Didįjį kiemą iš Daukanto aikštės – čia vyko Universiteto organizuojamas šventinis renginys „Švęsti Lietuvą“.

Valstybės saugumo departamentas Vasario 16-osios išvakarėse įspėjo, kad per Valstybės atkūrimo dienos minėjimus tikėtinos provokacijos, o protestais gali bandyti pasinaudoti neįtakingos, bet agresyviai nusiteikusios grupės, kurstančios neramumus visuomenėje.

1918 metų vasario 16 dieną Vilniuje Lietuvos Taryba paskelbė atkurianti nepriklausomą Lietuvos valstybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
O nuo kada su savim privaloma asmens dokumenta tureti? Ar jau ivesta nepaprastoji padetis? Ir isvis nuo kada Sauliu sajungos nariai taikos metu gali patruliuoti ginkluoti. Kas tai, ar jau ivykdytas valstybes perversmas apie juri kalbejo Pozela, apdovanotasis komandoro kryzium, ar tiesiog policine valstybe... su apspjaudyta veliava, isniekintu Vyciu ir jokios demokratijos....

Vytka

Vytka portretas
Daugiau nieko ir negali arba i kalejima kisti arba protokola savo tauta taip jie gerbia padlos

Jo,vasia,

Jo,vasia, portretas
tarybiniais laikais milicininkai gatvėse nemokamai dalino saldainiukus,ar pamiršai?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių