Quantcast

Dvi moterys, už kyšį žadėjusios neva paveikti pareigūnus, nubaustos 34 tūkst. eurų bauda

Dvi moterys, už kyšį žadėjusios neva paveikti teisėsaugos pareigūnus, pripažintos kaltomis dėl prekybos poveikiu ir bendrai nubaustos 34 tūkst. eurų bauda.

Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, nustatė, kad V. K. ir R. L., pasinaudodamos savo tariama įtaka teisėsaugos pareigūnams, reikalavo duoti ir savo naudai paėmė 5 tūkst. eurų kyšį, trečiadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir prokuratūra.

Kyšis gautas iš asmens, nepagrįstai jam žadant paveikti teisėsaugos pareigūnus, kad pagal asmens pareiškimą būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas, o jo atžvilgiu atliekami ikiteisminiai tyrimai nutraukti.

Kaip pranešė STT, tyrimo metu tarp nuteistų moterų ir teisėsaugos pareigūnų, kuriuos jos neva žadėjo paveikti, jokių realių ir pagrįstų ryšių nenustatyta.

V. K. skirta 18 tūkst. eurų bauda, R. L. – 16 tūkst. eurų bauda. R. L. buvo pripažinta kalta ir dėl neteisėto disponavimu šaunamuoju ginklu.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo baigtas 2021 metų rugpjūtį, jį atliko STT Centrinės tyrimų valdybos pareigūnai. Tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.


Šiame straipsnyje: kyšisbaudaSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

elektros aferistas

elektros aferistas portretas
lopai...netiem kysi davet...reikejo man pervest as buciau elektros kainas elektros pakeles pareigunam... nu da ne velu... visi kas norit kaimynam pakersyt imkit paskolas rasom sutartis 84men 1Eur/kwh i tebunie jusu neprieteliam kosmosas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių