Quantcast

Du Šalčininkų rajono gyventojai mėgino pavogti pasienio tvoros segmentą

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai antradienį pranešė sulaikę du Šalčininkų rajono gyventojus – jie mėgino pavogti prie sienos Baltarusija statomos tvoros segmentą.

Ant žemės gulėjusį lakštą pasičiupusius ir į Lietuvos gilumą jį nešusius vyrus pasieniečiai užfiksavo vaizdo kameromis, nurodė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Sekmadienį vakare į įtartiną judesį sureagavo ties Šalčininkų rajono Jurgionių kaimu įrengtos VSAT vaizdo stebėjimo kameros. Sistema užfiksavo objektus prie pat valstybės sienos su Baltarusija. Čia vyksta fizinio barjero įrengimo darbai, o aplinkinės vietovės patenka į nužymėtą valstybės sienos apsaugos zoną. Lankytis tokioje teritorijoje be specialaus pasieniečių leidimo yra draudžiama.

Šį ruožą kontroliuojantys VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai monitoriuose identifikavo du vyrus. Jie pakėlė ant žemės gulėjusi metalinį tvoros segmentą ir mėgino eiti į Lietuvos gilumą.

Tačiau fizinio barjero detalė patiems vagišiams tapo sunkiai įveikiamu „barjeru“ – vyrai ilgokai nerado, kaip patogiai paimti lakštą, nerangiai sukinėjosi kupstais nusėtame lauke, kelissyk suklupo ir netrukus buvo sulaikyti į įvykio vietą atskubėjusių pasieniečių patrulių, teigiama pranešime.

Pasak VSAT, paaiškėjo, kad tai 21 ir 34 metų Šalčininkų rajono gyventojai. Jie iškart prisipažino ketinę pasisavinti tvoros lakštą savo reikmėms. Taip pat nustatyta, kad abu vyrai į šioje vietoje nužymėtą valstybės sienos apsaugos zoną įžengė be privalomų VSAT leidimų.

Vyresniajam šalčininkiečiui, pasienio ruože nusižengusiam pirmąsyk, skirtas administracinis įspėjimas, jaunesniajam – 170 eurų bauda. Jis pasienio teisinio režimo reikalavimus pažeidžia ne pirmą kartą.

Abu vyrai perduoti Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnams, kurie toliau aiškinsis vagystės aplinkybes.

Pasienyje su Baltarusija jau nutiesta 320 kilometrų pjaunančios vielos, daugiau nei 220 kilometrų tvoros segmentų, atnaujinta per 40 kilometrų anksčiau įrengtos tvoros.

Nuo pernai prasidėjusio migrantų iš Artimųjų Rytų bei Afrikos antplūdžio į Lietuvą per Baltarusiją neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. užsieniečių.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių