Quantcast

Du policininkai neteks darbo už vairavimą išgėrus

Iš tarnybos bus atleisti Vilniaus ir Klaipėdos policininkai, jie buvo sulaikyti neblaivūs vairuojantys ne darbo metu.

Klaipėdos rajone, Gargžduose, praėjusio pirmadienio vakarą sustabdytas neblaivus vairavęs apskrities policijos komisariato kelių policininkas.

Automobilis „Subaru Forester“, kurį vairavo ne tarnybos metu neuniformuotas neblaivus (0,79 prom.) Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas buvo sustabdytas apie 22.30 val., pranešė Policijos departamentas.

Pareigūnas įkliuvo per kolegų surengtą priemonę.

„Visais tokias atvejais netoleruojamas vairavimas išgėrus, nepaisant, koks girtumas, nepaisant gerų kolegų atsiliepimų ir kad gerai vertinamas, deja, bet teks palikti tarnybą“, – BNS sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė.

Policininkas jau nubaustas administracine tvarka už vairavimą išgėrus – jam skirta 800 eurų bauda ir metams atimta teisė vairuoti.

Atleidžiamas policininkas turi įgijęs 24 metų darbo stažą.

„Atliekamas vidaus tyrimas, nušalintas nuo pareigų, kai bus išvados tada ir bus atleistas. Mes netoleruojame tokių kolegų poelgio, vairavimas išgėrus yra draudžiamas. Policininkas užtikrina tvarką, kad jos laikytųsi visuomenė, policininkams taikomi aukšti reikalavimai“, – BNS sakė policijos atstovė.

Dar vienas neblaivus policininkas sulaikytas anksčiau Vilniaus rajone.

Policininkas užtikrina tvarką, kad jos laikytųsi visuomenė, policininkams taikomi aukšti reikalavimai.

Policijos departamentas pranešė, kad motociklas „BMW F 650“, kurį ne tarnybos metu vairavo neuniformuotas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas, sustabdytas 9.38 val. Zujūnų kaime.

1976 metais gimusiam pareigūnui nustatytas 1,14 promilės girtumas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Loreta Kairienė BNS sakė, kad tądien Lietuvos kelių policijos tarnyba vykdė priemonę Zujūnuose, tada ir buvo sustabdytas neblaivus vairavęs kolega.

Dėl nuobaudos vairuojant išgėrus šiam policininkui bus sprendžiama birželio pabaigoje. Dėl įvykio Imuniteto valdybos pareigūnai atlieka patikrinimą.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad šiemet neblaivūs vairuojant įkliuvo septyni pareigūnai, pernai per visus metus tokių pažeidėjų buvo šeši.

„Visi netenka pareigų, atleidžiami iš darbo“, – BNS sakė R. Matonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių