Quantcast

Dėl statomo namo Pavilnių regioniniame parke – į teismą

  • Teksto dydis:

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (VTPSI), gavusi informacijos, kad Pavilnių regioniniame parke Vilniuje vietoj senos sodybos dygsta daugiabutis, nedelsdama atliko patikrinimą.

VTPSI pareigūnai nustatė ne vieną teisės aktų reikalavimų pažeidimą, Vilniaus miesto savivaldybės administracijai išduodant leidimą čia statyti naują dviejų butų gyvenamąjį namą. Visų pirma nebuvo parengtas sklypo detalusis planas, kuriame numatomi privalomieji teritorijų tvarkymo ir naudojimo režimo reikalavimai. Akivaizdūs ir leidimo parengimo bei išdavimo procedūrų pažeidimai – trūksta privalomų dokumentų, atliktos ne visos būtinos procedūros.

Kaip sakė VTPSI viršininkė Laura Nalivaikienė, tokio statinio statyba šioje teritorijoje prieštarauja Teritorijų planavimo įstatymo ir Saugomų teritorijų įstatymo, Saugomų teritorijų tipinių apsaugos reglamentų nuostatoms, Vilniaus miesto bendrojo plano ir Pavilnių regioninio parko tvarkymo plano sprendiniams.

VTPSI rengia pareiškimą teismui, kad statybos leidimas būtų pripažintas negaliojančiu ir taikomos laikinosios apsaugos priemonės sustabdant minėtojo statinio statybos darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių